Nikki Sixx kertoo syyn Mötley Crüen paluuseen: ”Kaipasimme toisiamme”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 6.12.2019

Hiljattain vahvistettu Mötley Crüen paluukiertue on herättänyt mielenkiintoa musiikkimaailmassa. Arkistoista on kilvan kaivettu yhtyeen jäsenten antamia kommentteja siitä, kuinka he eivät aio enää koskaan palata ja mikäli palaisivat, kaikille maailman ihmisille olisi tarjolla ilmainen konserttilippu.

Nyt yhtyeen basisti Nikki Sixx on valottanut paluukiertueen syytä Blabbermouthin haastattelussa. Hänen mukaansa Mötley Crüen jäsenet eivät itsekään ajatelleet viimeisen kiertueensa aikana tekevänsä koskaan paluuta, koska jäsenten välit eivät olleet hääppöiset 35 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Elokuvaprojekti ”The Dirt” kuitenkin muutti kaiken, kertoo Sixx, ja jatkaa:

”Kun viimeinen kiertue tuli päätökseensä, lopetimme bändin ja kaikki lähtivät omille teilleen. Uskon todella, että tarvitsimme tätä taukoa, ja vasta ’The Dirt’ -elokuvan tekemisen aikaan, kun aloimme työstää käsikirjoitusta ja hengailla kuvauspaikoilla, aloimme jälleen viettää aikaa keskenämme. Aloimme ymmärtää – ilman minkäänlaista keskustelua musiikista – kuinka paljon kaipasimme toisiamme. Sitten päädyimme studioon, josta kaikki meidän kohdallamme aina alkaa. Kirjoitimme uutta musiikkia, ja meillä oli hauskaa studiossa. Sitten elokuva julkaistiin, ja fanimme olivat siitä innoissaan, mutta niin oli myös kokonainen uusi sukupolvi. Ja se oikeastaan aloitti keskustelun [paluusta]. Mutta se tuli kuitenkin sydämestä. Kaipasimme toisiamme, ja ollakseni rehellinen, kaipasimme yhdessä bändissä olemista.”