Nikki Sixxin uusi The First 21 -muistelmateos ja -single johtavat kohti huomista Sixx:A.M.:n HITS-kokoelmaa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.10.2021

Mötley Crüe -legenda Nikki Sixx julkaisi tällä viikolla uudet muistelmat nuoruusvuosistaan. ”The First 21: How I Became Nikki Sixx” -kirjassa hän käy läpi alkutaivaltaan, aikaa ennen kultalevyjä ja loppuunmyytyjä areenoita.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kirjan kylkeen on myös jo aiemmin julkaistu uusi Sixx:A.M. -single ”The First 21”, joka on yksi viidestä uudesta biisistä, jotka tulevat löytymään huomenna perjantaina ilmestyvältä HITS-kokoelmalta. Sixx:A.M.-yhtyeesssä ovat Nikki Sixxin lisäksi mukana kitaristi DJ Ashba sekä laulaja-kitaristi-tuottaja James Michael. Katso The First 21 -biisin lyriikkavideo tästä:

Nikki Sixx – oikealta nimeltään Franklin Carlton Feranna – syntyi joulukuun 11. päivänä vuonna 1958. Frankien isä hävisi kuvioista varhaisessa vaiheessa, ja hänen aikaansa edellä mutta ongelmainen äiti kasvatti hänet yhdessä omien vanhempiensa kanssa. Metsästämisestä, kalastamisesta, tyttöjen jahtaamisesta sekä amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostunut Frankie löysi lopulta musiikin, ja palo soittamiseen sai nuorukaisen hyppäämään bussiin ja suuntaamaan kohti Hollywoodia.

Frank asui Los Angelesissa alkuun setänsä ja tätinsä luona, mutta oli jo pian omillaan. Päivät menivät erilaisten hanttihommien parissa (piirilevyjä valmistaessa, levy- ja viinakauppojen myyjänä, käytettyjen hehkulamppujen myyjänä…), mutta iltaisin Frank keskittyi olennaiseen. Hän liittyi ensin W.A.S.P.-legenda Blackie Lawlessin varhaiseen Sister-bändiin, mutta perusti pian jo ensimmäisen oman London-yhtyeensä, joka toimi Mötley Crüen esiasteena. Frank muutti nimensä ensin Nikki Londoniksi, sitten Nikki Nineksi ja lopulta Nikki Sixxiksi. Nikkillä oli visio yhtyeestä, joka yhdistelisi punkin, glamin sekä hard rockin suurimmaksi, teatterinomaisimmaksi sekä vastustamattomimmaksi paketiksi mitä maailma olisi koskaan nähnyt. Kovan työn, intohimon ja onnen myötä tämä visio lopulta manifestoitui todellisuudeksi.

Sixx:A.M. syntyi ensin sivuprojektina Sixxin Heroiinipäiväkirjat -kirjan “soundtrackiä” varten. Sekä kirja että albumi olivat lopulta jättimenestyksiä, ja Sixx: A.M. jatkoi musiikin tekemistä oikeana, kiertävänä bändinä. Nyt julkaistava HITS-kokoelma toimii vastaavasti The First 21 -kirjan sisarjulkaisuna.

Huomenna julkaistavalta kokoelmalta löytyvät seuraavat kappaleet:

Life is Beautiful 3:35
This is Gonna Hurt 3:56
Lies of the Beautiful People 3:58
Pray for Me 4:13
Rise 3:53
Stars 3:50
Maybe It’s Time 4:21
Skin 3:25
Belly of the Beast 3:47
Are You With Me Now 4:02
Girl with Golden Eyes 4:20
Accidents Can Happen 4:07
Gotta Get it Right 3:12
We Will Not Go Quietly 4:20

Uudet bonuskappaleet:
The First 21 – 3:20
Talk to Me – Radio mix 3:39
Penetrate 4:38
Waiting All My Life 3:17
Skin – Rock Mix 3:50
Life is Beautiful – piano vocal 3:0

Kokoelmaa juhlitaan myös Spotifyssä, jossa saa rautaisannoksen yhtyeestä kuuntelemalla Sixx:A.M. 101 –soittolistaa.

sixxammusic.com