Nilessä ja Divine Heresyssä soittanut basisti Joseph Payne on menehtynyt 35 vuoden iässä

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 25.1.2020

Aikoinaan yhdysvaltalaisen death metal -yhtye Nilen livemuusikkona toiminut sekä Divine Heresyn entinen basisti Joseph Payne on kuollut 35 vuoden iässä. Muusikon kuolinsyytä ei ole julkistettu, mutta hänen kuolemansa on vahvistanut Divine Heresyn kitaristi Dino Cazares.

Cazares kuvailee yhtyetoveriaan hyväksi ystäväksi ja uskomattomaksi muusikoksi. Hän näki Paynen ensimmäisen kerran Nilen keikalla ja päätti silloin että haluaa muusikon bändiinsä. Payne arvosti fanejaan ja kiertuehenkilöstöä eikä koskaan valittanut kiertueiden aikana. Hän oli entisen bändikaverinsa mukaan aina auttavainen ja ahkera kaikin tavoin.

Joseph Payne lähti Divine Heresystä vuonna 2011 intohimon hiipumisen vuoksi. Payne liittyi Nileen vuonna 2005 Pohjois-Amerikan- ja Euroopan-kiertueilla opittuaan bändin 11 kappaletta kolmen päivän aikana. Vuonna 2007 Karl Sanders kertoi, että Payne on potkittu pois bändin riveistä, eikä kommentoinut tarkemmin syitä. Payne pidätettiin 2012 Pohjois-Carolinassa marihuanan myyntiin liittyvän tutkinnan takia.

Voit lukea Dino Cazaresin kirjoituksen tästä: