Nine Inch Nailsin ja synthwaven hyökyaallon jalanjäljissä – The Fair Attemptsilta eka sinkkujulkaisu

The Fair Attempts ei sano nimenä vielä kenellekään mitään, mutta moderniin musiikkiin artistinimen takana kannattaa ehdottomasti tutustua. Kyse on yhden miehen projektista: Friendly Timoksi itseään kutsuva säveltäjä-sanoittaja-tuottaja saattaa itse asiassa olla monille tuttu metallipiireistä, ja nyt hän lohkaisee helmikuussa julkaistavalta ”arisTotal”-EP:ltä industrial rockia ja electronicaa yhdistelevän ensisinglen ”Bad Battery”.

Friendly Timo oli tamperelaisen industrial metal -yhtye The Cyan Velvet Projectin perustajajäsen. Bändi sai aikoinaan valtakunnallista huomiota: Yhtyeellä oli levysopimus Poko Rekordsilla, musiikkivideo MTV:llä ja singlejä radiosoitossa. Vaikka poppoolla pyyhki hyvin ja kaikilla oli kivaa vuonna 2008, Timon oma henkilökohtainen helvetti oli vasta alkamassa.

”Rakkaani sairastui vakavaan MS-taudin muotoon – koviin hermokipuihin, joille ei näy loppua”, Timo kertoo. ”Minun oli pakko kohdata elämän rumat kasvot, kasvaa ihmisenä, ottaa vastuuta toisen hyvinvoinnista ja jopa jättäytyä bänditoiminnasta aika- ja resurssipulan takia.”

Julma tauti ja sen synkät seuraukset muovasivat niin Timoa kuin nyt julkaistua musiikkiakin.

”Kannoin toista ihmistä, joka taisteli elämänlaadustaan ja -halustaan. Sen lisäksi saimme taistella byrokratiaa vastaan ja nähdä, kuinka monet hyvät aikomukset kääntyivätkin meitä itseämme vastaan. Lopulta huomasin, että minustakin oli tullut erakoitunut, eristäytynyt ja katkeroitunut koko ympäröivää maailmaa kohtaan. Onneksi löysin taas kutsumuksen vakavampaan musiikintekoon ja pääsin jaloilleni The Fair Attempts -sooloprojektin myötä.”

Musiikillisesti The Fair Attempts on kaukana yli kymmenen vuoden takaisesta metallista, mutta aggressio kuuluu yhä musiikissa.

”Minulla oli valtava inspiraatio tehdä elektronista musiikkia, joka on rujon rockia ja suttuisen industrialia mutta samalla myös popahtavaa ja jopa tanssittavaa”, Timo selittää.

The Fair Attemptsin ”arisTotal” -EP julkaistaan helmikuun 8. päivä.

Kommentoi julkaisua