Nine Shrinesin ”Retribution Therapy” uhkuu patoutunutta energiaa

Vuonna 2014 perustettu Nine Shrines koostuu viisihenkisestä miehistöstä, joilla jokaisella on muusikkotaustaa. Yhtyeen rumpali Andrew Wetzel on aiemmin vaikuttanut Attack Attack! -yhtyeessä, Devon Voisine ja Andrew Baylis vastaavasti Life On Repeatissa. Vokalisti Chris Parketnyn voi tunnistaa Strangers To Wolvesin rivistöstä ja kitaristi Evan McKeeverin Downplaysta.

Tähän päivään mennessä Nine Shrines ei ole julkaissut kuin ”Misery”-EP:n vuoden 2017 keväällä, joten debyyttialbumi on mukavaa jatkumoa yhtyeen diskografiaan. ”Retribution Therapy” kätkee kansiensa sisään kaikkiaan 12 kappaletta, joista ei puutu uhmakkuutta, energiaa eikä asennettakaan.

Ohiolaisyhtyeen debyytti alkaa väkevällä ”Nimrodilla”, joka kiteyttää hyvin, mitä albumilla on tiedossa: Parketnyn äkäistä äänenkäyttöä sekä murjovia riffejä, jotka yhdessä tuplabasarin kanssa synnyttävät adrenaliiniryöppyjä. Parketnyn monipuolinen tapa käyttää ääntä muodostuu Nine Shrinesin ehdottomaksi vahvuudeksi, joka antaakin kappaleille niiden kaipaamaa persoonallisuutta.

”Retribution Therapy” etenee ongelmitta kappaleesta toiseen, eikä oikeastaan mikään kappale jää hiertämään. Vastaavasti mikään kappale ei herätä itsessäni sen suurempia tuntemuksiakaan, vaikka ”Chain Reactionilla”, ”Deadillä” ja Pretty Little Psycholla” onkin edellytyksiä lunastaa hittikappaleen paikka.

Nine Shrinesin debyytti on takuuvarma paketti raskaamman rockin ystäville. Albumilta löytyy miellyttävästi vaihtelua kappaleiden välillä, patoutunutta energiaa ja uhoa. Nämä piirteet pitävät huolen siitä, että albumi on helppo ja vaivaton kuunnella kokonaan. ”Retribution Therapy” on toimiva kokonaisuus, ja vaikka levy ei onnistunutkaan järisyttämään maailmaani, en voi silti kiistää, etteikö albumi olisi pätevä kokonaisuus.

7/10

Kappalelista:

 1. Nimrod
 2. Retribution Therapy
 3. Chain Reaction
 4. Ringworm
 5. Happy Happy
 6. Dead
 7. Hymn
 8. Conjure
 9. Pretty Little Psycho
 10. Ghost
 11. Sick Like Me
 12. Counterfeit

Nine Shrines Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua