Nirvanan ”Nevermind” -kansikuvan oikeudenkäynti ei sittenkään päättynyt – Spencer Elden sai uuden mahdollisuuden jatkaa oikeudenkäyntiä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.12.2023

Julkaisimme sivustollamme uutisen vuoden 2022 tammikuussa, jossa kerroimme rock-yhtye Nirvanan vuoden 1991 klassikkoalbumin ”Nevermindin” kansikuvassa esiintyneen Spencer Eldenin haastaneen yhtyeen ja sen yhteistyökumppanit oikeuteen kansikuvan takia. Elden vetosi siihen, että kansikuva oli ”lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä” ja vaati itselleen vähintään 150 000 dollarin korvauksia.

2. syyskuuta annetussa tuomiossa Yhdysvaltain piirituomari Fernando Olguin päätti, että tapaus on hylättävä. Tuomari mainitsi huolensa siitä, että 10 vuoden vanhentumisaika on ylittynyt huomattavasti Eldenin vaatimusten osalta.

Nyt Eldenin oikeusjuttu on jälleen elvytetty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhdysvaltain yhdeksännen piirin muutoksenhakutuomioistuin kumosi alemman oikeuden päätöksen hylätä kanteen perustelemalla, että vanhentumisaika ei ollut umpeutunut, koska ”Nevermind”-kansi julkaistiin uudelleen vuonna 2021 albumin 30-vuotisjuhlan kunniaksi. TMZ:n mukaan tuomioistuin katsoi, että jokainen albumin uudelleenjulkaisu voi muodostaa uuden vahingon Eldenille mikä antoi nyt 32-vuotiaalle Eldenille mahdollisuuden jatkaa oikeudenkäyntiään.

Vielä ei ole tiedossa missä vaiheessa asiaa aletaan käsittelemään uudestaan oikeudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy