Nitroforce 9:n ”Leaf Hill City Blues” on mainiota kesämusiikkia

Lehtimäen rokkikukoksi itseään tituleeraava Nitroforce 9 julkaisi toukokuussa kolmannen täyspitkänsä ”Leaf Hill City Bluesin”. Albumi viittaa nimensä puolesta niin yhtyeen kotikaupunkiin kuin Nitroforce 9:n soundista löytyviin bluesrokin vivahteisiin. Erityisen ”Leaf Hill City Bluesista” tekee se, ettei se ole energialla ahdettua rokkia edeltäjänsä lailla vaan kevyempi akustinen albumi.

Nitroforce 9:n olemassaolo on tullut siihen pisteeseen, että yhtye päätti julkaista levyn, joka käsittää vain akustisia kappaleita. Vaikka lehtimäkeläisyhtye julkaisikin nyt kevyemmän levyn, lupaa kvartetti, ettei se ole merkki väsymyksestä. Nitroforce 9:n kitaristi Mikko Silvonen totesi levyn mukana tulleessa tiedotteessa, että yhtyeen sisällä oli syntynyt idea koota kasaan albumi, joka heijastelee Nitroforce 9:n elämää vuosien varrelta. Albumille päätyneet kappaleet ovat aikaisemmin julkaisemattomia, ja nyt ne on sovitettu akustisiksi.

Ajatus koota levy aiemmin julkaisemattomista kappaleista on hyvä, sillä näin kappaleet, jotka olisivat ansainneet tulla julkaistuiksi jo aiemmin, saavat uuden mahdollisuuden. Toki idea herättää myös vähän pelkoa sen suhteen, onko levy täynnä puolitiehen jätettyjä sävellyksiä, joiden kuuntelemiseen ei kannata uhrata aikaa? Ilokseni voin todeta, ettei ”Leaf Hill City Bluesin” kuunteluun käytetty aika ole hukkaan heitettyä aikaa.

”Leaf Hill City Blues” on ongelmitta etenevä ja mielenkiintoinen levy. Koska albumi on toteutettu akustisesti, on kappaleisiin onnistuttu taltioimaan hienoja tunnelmia. Esimerkiksi ”Fly Cowboy Fly” -kappaleessa suru on lähes käsin kosketeltavaa. Tunnelatausta keventävät pirteästi soivat kitarat ja puhallinsoittimet. Vastaavasti ”Damn You River” ja ”Lipstick Jungle” tuovat esille rempseämpää ulosantia saaden levylle osaltaan aikaan hyväntuulista energiaa.

Levyn mukana tulleessa tiedotteessa on myös maininta, että levy sopii hyvin Suomen kesän soundtrackiksi. Ajatus ei ole kaukaa haettu, sillä ”Leaf Hill City Blues” on rennon ja huolettoman kuuloinen kokonaisuus. Levy istuu mainiosti lomapäivien musiikiksi, ja siitä riittää riemua moneksi kesäillaksi.

7/10

Kappalelista:

  1. Twilight Blues
  2. Fly Cowboy Fly
  3. One Way (Ballad Of Ricky Diamond)
  4. Damn You River
  5. Drinking Wine Telling Lies
  6. Honolulu Lovers Radio
  7. The Autumn Looks Even More Beautiful From Behind The Shades
  8. Late Drummer’s Wake
  9. Lipstick Jungle
  10. Leaf Hill City Blues

Nitroforce 9 Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua