No hittolainen, kyllä NightStop vaan osaa – arviossa yhtyeen pienjulkaisu ”Stalking Danger”

Jyväskyläläinen synthwave-tuliterä julkaisi keväällä teoksen ”Pursuer”, joka teki minuun todella suuren vaikutuksen. Jumalauta, siinä on sellainen kokopitkä, että muut julkaisut tuntuvat heppoisilta ja jopa yliarvostetuilta tekeleiltä. Vuosi 2020 tulee päätökseen, mutta kasarimusiikkimaestrot julkaisivat pienteoksen ”Stalking Danger”. Tämä tieto tuli itselleni täysin puskista, mutta olin tästä todella innoissani.

Ja luonnostaan, koska ”Pursuer” osoittautui minun kirjoissani mestariteokseksi, odotin uudelta julkaisulta todella paljon. Ehkä liiankin paljon, minkä vuoksi pahimmassa tapauksessa pettymys saattaisi iskeä ja lujaa. Joten tässä tapauksessa, vaikka odotin kieli pitkänä, mitä ”Stalking Danger” lupailee, täytyi paneutua pienjulkaisuun avoimin mielin.

Kuuden biisin Ep-paketti on silkkaa kultaa. Ehkei aivan ”Pursuer”-levyn tasoa, mutta eipä siitä kovin paljon mennä huti. Ep luottaa enemmän tunnelmallisempaan puoleen kuin täysiskuja antaviin hittiteoksiin. Esimerkiksi ”Stalking Danger” ja ”Death Walks On High Heels” ovat enemmän taustalla soiviksi tarkoitettuja materiaaleja, mutta taustamusiikkiraidoiksi nämä kaksi eivät ole hullumman kuuloisia. Ehkeivät nämä kaksi avaudu ensimmäisellä kuuntelukerralla, mutta kunhan antaa tarpeeksi aikaa, toimivat! Paremmin mieleen jäävä ”Street Meat Show” tarjoaa julkaisun vaarallisinta ja eroottisinta fiilistelyä!

Todelliset hitit ovat ehdottomasti ”What A Night To Kill”, päätösraita ”Slashdance” ja ehdoton suosikkini ”Aerobicide”. Luulin, ettei ”Pursuer”-albumin tarttuvien melodioiden jälkeen päästä paremmaksi tai edes samoihin sfääreihin, mutta niin vain Jyväskylän hittinikkarit onnistuvat edelleen yllättää. Näistä löytyy paljon tarttuvia, nostalgisen kuuloisia kasarihenkisiä pätkiä, mitä makustella repeat-nappula pohjassa. Pääni käskee pistämään tanssijalalla koreaksi, kun ”Aerobicide” ja ”Slashdance” lähtevät soimaan!

Monen kuuntelukerran läpikäynnin jälkeen olen jälleen myyty. NightStop lätkäisi kultaakin arvokkaamman ”Pursuer”-julkaisun ja vielä siihen perään todella hienon ”Stalking Dangerin”. Vuosi 2020 on ollut monella tapaa ankea, mutta jos jotain hyvää täytyy mainita, niin NightStopin tämänvuotiset julkaisut ovat silkkaa juhlaa. Ottakaa haltuun NightStop ja ”Stalking Danger”, vahva suositus!

8½/10

Kappalelista:

1. Stalking Danger
2. Aerobicide
3. Death Walks On High Heels
4. What A Night To Kill
5. Street Meat Show
6. Slashdance

NightStop Facebook

NightStop Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua