Nocturnal Breed heittää kaljanhuuruiset black/thrash -terveiset uudella “We Only Came for the Violence” -levyllä

Norjan pienimuotoinen black/thrash -legenda  on täällä taas. Bändin kuudes pitkäsoitto “We Only Came for the Violence” julkaistiin kesäkuun lopulla. Jo 25 vuotta täyttänyt yhtye sai alkunsa S.A. Destroyerin aka Svartalvin sivuprojektina. Svartalv tunnetaan entisenä Gehennan basistina, mutta toimittipa mies virkaa Satyriconin livebasistinakin. Uutta albumia ei tällä erää kauaa treenailtu, ja materiaalikin kursittiin kasaan nopealla tahdilla. Tarjolla onkin spontaania ja räjähtävän energistä räimettä muun muassa vanhan Bathoryn hengessä. “Hate Themin” aikainen tai uudempi Darkthrone ei myöskään ole kaukana.

Tyyliltään tuliterä Nocturnal Breed on black/thrashia sieltä rosoisemmasta päästä. Toki musiikkia sävyttää myös vahva vanhan koulukunnan heavy metal -pohjavire. Ennen kaikkea uudelta levyltä kuulee, että sitä tekiessä on ollut hauskaa, ja kaljaa lienee tuhoutunut useampikin laatikollinen. Materiaali on sinällään sopivan vaihtelevaa; on nopeampaa paahtoa, hitaampaa jyräämistä ja kaikkea tältä väliltä, mutta siltikin “We Only Came for the Violencesta” jää hieman vaisu kuva. Todellakin, biisit kuulostavat nopeasti kasaan kursituilta. Esiin voisi kuitenkin nostaa darkthronemaisen “Frozen to the Crossin”, energisen “Nekrohagelin”, heavy-poljentoisen levyn nimikkokappaleen, sekä täysin muusta lätyn materiaalista poikkeavan, tunnelmallisen “A Million Mile of Trenchin”

Lopuksi on todettava, että ei “We Only Came for the Violencella” kuuhun mennä. Tuskin oli tarkoituskaan, mutta kaljanhuuruisena ja mustahkona heavy/thrashina albumi puolustaa paikkaansa muiden samanhenkisten levyjen seassa. Niin, levy kun ei ole järin omaperäinen, eikä varsinaisia huippubiisejä tai ässäriffejä viljalti viljellä. Tällaisenaankin albumi kuitenkin kestää jokusen kuuntelukerran kaljoittelun lomassa, vaikka se pieni pettymys onkin.

6½/10

Kappalelista:

1. Iron Winter (Intro)
2. Choke on Blood
3. Nekrohagel
4. We Only Came for the Violence
5. Frozen to the Cross
6. Desecrator
7. Cannibalized by Fear (Intro)
8. Sharks of the Wehrmacht
9. Limbs of Gehenna
10. War-Metal Engine
11. Can’t Hold Back the Night
12. Bless the Whore
13. A Million Miles of Trench

Nocturnal Breed Facebookissa

Kommentoi julkaisua