Nocturnal Breed – Napalm Nights

7 vuotta on kulunut tämän norjalaisen laulu- ja soitinyhtyeen edellisestä täyspitkästä ”Fields Of Rot”, mutta nyt pitkän odotuksen jälkeen yhtyeen viides täyspitkä ”Napalm Nights” on näkevä päivänvalon. Luvassa on siis jälleen kerran tiukka rypistys black/ thrash metallia. Sillä vaikka edellisestä täyspitkästä onkin kulunut jo pitkä aika, ei yhtye ole tauon aikana suuresti lähtenyt tyyliään muuttamaan.

”Napalm Nights” on kaiken kaikkiaan suht’ simppeli teos sekä kuunneltavaksi, että arvosteltavaksi. Rokkaavan avausraidan ”The Devil Swept The Ruins” jälkeen koko levy ryskyttää melko tasavarmasti läpi, niin hyvässä kuin huonossa mielessä. Oikeastaan yllättävän vaisua nimikappaletta, yli 12-minuuttiseksi venytettyä laahaavaa veisua lukuun ottamatta, ”Napalm Nights” on jopa turhan tasainen. Ja näin tasaiseksi levyksi se on ennen kaikkea liian pitkä. Yli tunnin kestävä levy alkaa loppupuolellaan väkisinkin kuulostaa siltä, että se toistaa itseään.

Parhaimmillaan on rokkaava ja koukuttava, kuten erittäin lupaava yllämainittu avausraita ”The Devil Swept The Ruins” sekä levyn keskivaiheilla kuultava ”Thrashiac” todistavat. Valitettavasti levyn kokonaisuus ei kuitenkaan ole lähelläkään täydellistä, silloin kun levylle kelpuutetaan mukaan liikaa ”ihan ok”-kappaleita.

Yhtyeen kaiken kaikkiaan viidettä täyspitkää kuunnellessa tavallaan ymmärtää miksi Nocturnal Breed ei koskaan ole tämän suositummaksi yhtyeeksi noussut. Soittotaito, asenne ja ajatus ovat sinällään tälläkin levyllä kohdillaan, mutta edellisten levyjen tavoin, ei ”Napalm Nights” mikään klassikko tule koskaan olemaan. Itse asiassa verrattuna edelliseen levyyn ”Fields Of Rot” on ”Napalm Nights” on astetta vaisumpi ja sitä kautta lievä pettymys. Tasapaksu ja perusvarma levytys ei jaksa innostaa useampaan kuuntelu kertaan.

Muutamasta loistokappaleesta, sekä S.A. Destroyerin loistavista lauluista ansaitsee levy toki ihan kohtalaiset pisteet, ja eiköhän tämä perus black/thrash metallin ystäville kelpaa, kuten myös yhtyeen vannoutuneille faneille. Pienellä tiivistyksellä ”Napalm Nights” olisi kuitenkin ollut huomattavasti tiiviimpi ja sitä kautta koukuttavampi paketti.

6/10

Kappalelista:

01. The Devil Swept The Ruins
02. Speedkrieg
03. Cursed Beyond Recognition
04. The Bitch Of Buchenwald
05. Napalm Nights
06. Thrashiac
07. Dawn Campaign… Flamethrower Ridge
08. Under The Whip
09. Dragging The Priests
10. Krigshisser

https://www.facebook.com/pages/Nocturnal-Breed-OFFICIAL/250907411181

Kirjoittanut: Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua