Nøkian Monarkilta debyytti-EP ja musiikkivideo

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.3.2023

Joulukuussa 2021 ”Shadowman” -debyyttisinglensä musiikkivideon kera julkaissut pirkanmaalainen black’n rolliksi musiikkiaan kutsuva Nøkian Monark julkaisi kuuden biisin EP:n ”Of Things That Define Us” 28.2.2023. Yhteen EP:n biiseistä kuvattiin myös video, joka julkaistiin 13.3.2023.

Of Things That Define Us” -EP:n lyriikoiden keskeisenä teemana on ihmisenä elämisen pohdiskelu.

Miten elämästämme tuli sellaista kuin se on? Mitkä asiat ovat muovanneet meistä sellaisia kuin olemme? Lapsuuden ja nuoruuden kokemukset, perhe, ystävät, vastoinkäymiset, onnistumiset, hyväksynnän ja hylkäämisen kokemukset jne.

Entä mitkä ovat ne asiat jotka nykyisellään määrittelevät meidät? Työ, ihmissuhteet, saavutukset, harrastukset, yhteiskunnallinen asema, sosiaalinen status, periaatteet, itsetunto, arvot. Kun peilaamme itseämme niihin, olemmeko tyytyväisiä kuvaan jonka näemme, vai huomaammeko sulloneemme itsemme – tai antaneemme muiden sulloa meidät – ahdistavaan ja puristavaan muottiin? Entä löytyykö meiltä rohkeutta särkeä vääristynyt peilikuva, lähteä etsimään todellista identiteettiämme ja rakentamaan elämästämme sellaista että omissa nahoissaan olisi hyvä olla – ja jossa myös ympärillämme olevilla olisi hyvä olla?

Seuraavaksi bändi keskittyy livesetin hiomiseen tulevia keikkoja varten, joista ensimmäinen varmistunut on Oulun Incarn Festissä 14.10.2023. Myös puolisen tusinaa uusia biisejä on työn alla.