Nokkelia sanoituksia ja rytmikästä rockabillyä – arviossa Sysi & Savi -yhtyeen ”Zombijive”

Sysi & Savi -yhtyeen esikoisalbumi ”Zombijive” julkaistiin viime vuoden puolella. Yhtyeen musiikki on kuitenkin sen verran omalaatuista, että se ansaitsee tulla suuremmankin yleisön tietoisuuteen – vaikka sitten viiveellä. Kotimainen Sysi & Savi soittaa rockabilly-henkistä rockia kryptisen sanoman kera. Vokalisti-kitaristi Temes Tuomisen karismaattinen ja viekas ääni vangitsee kuulijan mielenkiinnon jo ensimmäisestä kappaleesta lähtien. ”Zombijive” on muhkealla boogilla ryyditetty kappale, josta tehdään sulava siirtyminen tarttuvaan ”Liekkiin”. Sysi & Savi -yhtyeeltä taipuu erinomaisesti reipasotteinen rockabilly, josta esimerkkeinä kappaleet ”Huuto & kuiskaus”, ”Haava” ja ”Partaterä”.

”Zombijive”-albumia ei kuitenkaan kahlata kokonaan läpi reippaalla vauhdilla. ”Täysikuu”-kappaleella kuullaan synkempää, aavemaisempaa soundia. Sen sijaan kappaleet ”Maailmanpyörä” ja ”Kylä” eivät ole äänimaisemansa puolesta niin aavemaisia, mutta lyriikoista löytyy kompensoivaa synkkyyttä. Pitkäsoiton loppuun on säästetty myös yllätys, joka on päätösraita ”Enkelin kaltainen”. Kappale erottuu albumin muista kappaleista rauhallisuudellaan ja lämminhenkisyydellään. Lisäksi kappaleella saadaan todiste siitä, että Tuomisen ääni taittuu hienosti hillitympäänkin tulkintaan.

Kymmenen kappaletta käsittävä ”Zombijive” on hyvä kokonaisuus menevää rockia – erikoisten sanoitusten kera. Sysi & Savi -yhtyeessä on jopa jonkinlaista hengenheimolaisuutta Ismo Alangon tuotannon kanssa, vaikka se ei musiikillisesti sitä hirveästi muistutakaan. Ehkä tämä johtuu Tuomisen persoonallisesta äänestä, tai häikäilemättömän suorasanaisista sanoituksista – tai juuri niistä molemmista. Joka tapauksessa ”Zombijive” saa jalan vipattamaan ja hymyn huulille.

7/10

Kappalelista:

  1. Zombijive
  2. Liekki
  3. Kielletty Hedelmä
  4. Huuto & kuiskaus
  5. Täysikuu
  6. Maailmanpyörä
  7. Haava
  8. Partaterä
  9. Kylä
  10. Enkelin kaltainen

Sysi & Savi Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: