Nomad – Transmigration of Consciousness

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.7.2011

Puolalainen eeppistä death metallia soittava Nomad on itselleni aivan uusi tuttavuus, mutta selaillessani listaa yhtyeen jäsenistä huomaan, että yhtyeessä soittaa mm. Behemothista paremmin tunnettu Seth. Kansien ja esittelyn perusteella raskautta ja tunnelmallisuutta pitäisi olla riittävästi. ”Transmigration Of Consciousness” on hämmentävä julkaisu, sillä joka biisillä on oma intronsa. Onko tässä jo liikaa arvostelijaparalle?

Nomadin uusin julkaisu on todella vaikea levy kuunnella ja arvostella. Biisit ovat periaatteessa ihan pätevää hidastempoista death metallia, mutta joka biisille tulevat introt ovat outo ratkaisu. Levyllä on 17 raitaa, joista vain yhdeksän on kappaleita. Introt eivät ole pitkiä, mutta niiden tarkoitus on vähän kateissa. Ilmeisesti niillä on koetettu alleviivata levyn eeppisyyttä. Mielestäni parempi ratkaisu olisi ollut lisätä introt reippaasti biisien alkuun. Nyt introt saavat väkisin turhaa huomiota ja ryhtyvät helposti jopa ärsyttämään kuuntelijaa.

Itse biisit ovat yllättävän tasapaksuja. Bändi on nähnyt hirveän työn luodessaan eeppisen levyn, mutta sitten biisit ovat kuin Behemothin ylijäämävarastosta. Hyviä riffejä ja kohtia on paljon, mutta introjen kanssa levy puuduttaa todella paljon, jopa niin paljon, että sitä ei vain voi kuunnella kerralla läpi. Arvostan sitä, että bändi yrittää tehdä jotain erilaista, mutta toteutus vain jää puolitiehen.

Nomadin ”Transmigration Of Consciousness” on sopiva levy esimerkiksi taustamusiikiksi peli-iltoihin. Sitä voisi ”suositella” kaikille niille, jotka pitävät eeppisistä tarinoista levyjen takana, sekä death metallin faneille suurella varauksella.

4/10

Kappalelista:
01. Intro – Are You Ready…
02. The Demons’s Breath
03. Intro
04. Dazzling Black
05. Intro
06. Identity With Personification
07. Intro
08. Pearl Evil
09. Intro
10. Abyss Of Meditation
11. Intro
12. Flames Of Tomorrow
13. Intro
14. Raised Irony
15. Intro
16. Four Percent Of Hate
17. Outro

http://www.myspace.com/nomadsatanicdeathmetal

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat