NoMeansNo neljälle keikalle Suomeen kesäkuussa

Kanadalainen punkrockyhtye NoMeansNo saapuu Suomeen kesäkuussa. Suomen kiertue kattaa neljä keikkaa (Turku, Tampere, Kuopio ja Helsinki) ja yhtye nähdään myös Viron suurimmalla festivaalilla Rabarockissa. NoMeansNo on viimeksi vieraillut Suomessa 2007.

Lahjakkaat veljekset Rob ja John Wright perustivat :n Kanadan Victoriassa vuonna 1979. Nimensä yhtye sai raiskauksia vastustavan mainoskampanjan sloganista. Uransa alkuvaiheessa musiikkilehdet kuvailivat NoMeansNo:ta ”Devoksi jazz tripillä” ja ”taidekoulun käyneeksi Motörheadiksi”. Yhtyeen sanotaan myös jopa luoneen ”mathrockin”. Taidokkaasti punkrockia, jazzcorea ja punkjazzia kappaleissaan sekoittava NoMeansNo on luonut omaleimaisen tyylilajin, josta useat tämän päivän merkittävimmät muusikot ovat saaneet inspiraationsa, kuten Dave Grohl. Sanoituksissaan NoMeansNo käyttää paljon sanaleikkejä sekä mustaa huumoria. Eräs kriitikko esittääkin, että bändi olisi antanut vaikutteita monelle 90-luvun mathrock ja emo-yhtyeille.

Yhtye ei ole koskaan halunnut osakseen valtavirran suosiota. Kesäkuussa on odotettavissa loppuunmyytyjä klubeja, sillä NoMeansNo on saavuttanut suuren kulttibändin maineen musiikkipiireissä.

Keikat:
Ti 14.06.2011 TURKU, Klubi (+ Radiopuhelimet)
Ke 15.06.2011 TAMPERE, Klubi (+ Radiopuhelimet)
To 16.06.2011 KUOPIO, Henry’s Pub (+ Jack’s Addict)
Pe 17.06.2011 HELSINKI, (+ tba)

Kommentoi julkaisua