Noora Louhimo tulevasta sooloalbumistaan KaaosTV:lle: ”Haluan olla se muusikko, joka myös hieman laajentaa ihmisten musiikkimakua”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.2.2021

Battle Beastista tunnettu laulaja Noora Louhimo julkaisee uransa ensimmäisen sooloalbuminsa nimeltä ”Eternal Wheel Of Space And Time” 5. päivä maaliskuuta Ranka Kustannuksen kautta. Musiikillisesti levy edustaa sielukasta bluesrokkia kantrivivahtein, täysin ääripäätyyliä, kuin mihin Louhimo on totuttu aiemmin yhdistämään. Kunnianhimoisen teoksen kappaleissa kuullaan taidokkaan Noora Louhimo Experience -yhtyeen ohella torvi- ja viulusektioita sekä laulukuoroja. Albumin on tuottanut kitaristi Samuli Erkkilä, joka on vastannut myös sävellystyöstä Louhimon kanssa. Pekka V. Louhimo on ollut visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen ohella mukana myös sanoittamassa kappaleita.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Albumi on Louhimon hyvin henkilökohtainen teos hänen sielunmaisemaansa ja menneisyyteensä. Biiseissä avataan riipaisevia omakohtaisia tuntemuksia sydänsuruista elämäniloon ja menneisyydestä irti päästämiseen.

Biiseissä kuuluvat Louhimon musiikilliset juuret ja vaikuttajat. ”Aretha Franklinin vahva vaikutus näkyy erityisesti ”Sinner on the Floor” -kappaleessa. ”If I Was Your Woman” on puolestaan kunnianosoitus Dolly Partonille ja ”Peace of My Heart” -cover tekee kunniaa Janis Joplinille. Franklinin, Partonin ja Joplinin lisäksi albumilla kuuluu kaikuja Guns N’ RosesistaPink Floydista, AC/DC:stä ja Queenistä.

Albumilta löytyy myös kunnianosoitus länkkärileffoille ja bluesmusiikille (”Last in Line”) sekä ylistys elämälle, musiikille ja niiden sekoitukselle (”Sinner on the Floor”). Rokimpaa mimmi-poweria edustaa ”Valkyrie”. ”New You” on puolestaan sisarusten, Nooran ja Pekan duettokappale.

Noora vieraili hiljattain The Riffissä Helsingissä KaaosTV:n videohaastattelussa keskustelemassa tulevasta sooloalbumistaan, ja voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Levyjulkkarikeikka G Livelabista on katsottavissa striiminä pe 19.3. klo 21.15. Liput ja katselukoodi:
https://www.glivelab.fi/tampere/events/noora-louhimo-experience-eternal-wheel-of-time-and-602a331df023a90017042c02/

Voit ottaa KaaosTV:n Instagramin seurantaan täällä.

Voit tilata KaaosTV:n kanavan YouTubessa täältä.