Norjalainen Big City yllättää kansainvälisellä soundillaan – arvostelussa yhtyeen ”Testify X”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 4.8.2021

Big Cityn tarina alkoi vuonna 2013, kun säveltäjä-kitaristi Daniel Olaisen perusti yhtyeen yhdessä kitaristi Frank Ørlandin ja rumpali Frank Nordeng Røen kanssa. Matkaan liittyivät silloin myös vokalisti Jan Le Brandt ja basisti Geir Inge Olsen, jotka ovat sittemmin jättäytyneet pois. Nykyisin basson varressa on Miguel Pereira ja vokaaleista vastaan mahtavaääninen Jørgen Bergersen. Kun Big Cityn uusinta albumia kuuntelee, voi huomata, kuinka hyvin hioutunut kokoonpano on.

”Testify X” on Big Cityn ensimmäinen julkaisu uuden vokalistin ja basistin kanssa. Yhtyeen edellinen solisti, Jan Le Brandt, omasi vahvan äänen, joten voin kuvitella että Big Cityllä on ollut paineita löytää vähintään samantasoinen vokalisti. Siinä norjalaisyhtye on onnistunut. Bergersenin ääni ei ole ehkä yhtä karkea kuin edeltäjänsä, mutta solistin ääni sopii täydellisesti osaksi Big Cityn melodisen rockin äänimaisemaa. Vokalistin ääni kun pursuaa karismaa ja Bergersen osaa käyttää myös monipuolisesti ääntään.

Big Cityn tuorein pitkäsoitto on fokusoitunut vahvasti tarttuvien melodioiden ja hyvän energian äärelle. ”Testify X” saa mielen kohoamaan ja albumi etenee jouhevasti aina reippaista rock-poljennoista balladeihin kuin progressiivisempiin sovituksiin. Pitkäsoiton loppupuoli ei ehkä onnistu pitämään kuunteluintoa yllä niin vahvasti kuin alku, mutta siitä huolimatta, ”Testify X” kallistuu hyväksi levytykseksi. Tuoreimman pitkäsoiton perusteella Big City on löytänyt identiteettinsä ja terävän lähestymiskulmansa melodisen rockiin.

7½/10

Kappalelista:

  1. The Rush
  2. Dark Rider
  3. Testify
  4. I Will Fall
  5. Running Away
  6. Conception
  7. Winds Of The Road
  8. Heart’s Like A Lion
  9. Graveyard Love
  10. How Dark Does It Get

Big City Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen