Norjalainen progeskenen kulttilegenda Green Carnation Suomeen helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.11.2021

Progefaneille on luvassa harvinaista herkkua, kun Green Carnation saapuu helmikuussa pitkästä aikaa Suomeen. Bändi julkaisee 3. joulukuutta remasteroidun version ”The Acoustic Verses” -levystään ranskalaisen Season of Mist -levy-yhtiön kautta. 15 vuotta täyttävä levy tulee tarjolle ensimmäistä kertaa myös vinyylinä, ja ensimmäinen maistiainen ”My Greatere Cause” on kuultavissa täältä. Bändi tekee kuuden keikan kiertueen Pohjoismaissa akustisesti, ja esiintyminen Helsingissä on myös osa tätä kiertuetta.

Laulaja Kjetil Nordhus kertoo bändin odottavan näitä keikkoja erityisesti.

”Tämä on jotain, mitä olemme halunneet tehdä jo pitkään. Erityisesti nyt, kun viimeisen parin vuoden aikana kaikki keikkamme on joko peruttu tai siirretty tulevaisuuteen.

”Meillähän on jo aikaisempaa kokemusta akustisista live-esiintymisistä, kuten vaikkapa Under The Dam vuonna 2006. Tulemme työskentelemään kovasti tällä kiertueella voidaksemme antaa yleisölle uniikin kokemuksen. Luvassa on vanhoja kappaleita uudelleen sovitettuna, sekä kappaleita, joita emme ole ennen soittaneet livenä. Erityinen painopiste on tietysti ’The Acoustic Verses’ -levyn musiikissa”, Kjetil lupailee.

Ääniwallin-keikan liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.
Lipun hinta: 29e