Norjalaisen veteraanibändi Tuluksen ”Old Old Death” onnistuu sysimustassa groovessaan

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 5.4.2020

Norjalainen black metal -yhtye Tulus on täällä jälleen ja tällä kertaa kera järjestyksessään kuudennen albuminsa. Legendaarisen, jo vuonna 1991 perustetun yhtyeen uutukainen ”Old Old Death” seuraa bändille tuttua ja tunnistettavaa kaavaa. Soulsellerin julkaisema, Lars Erik Westbyn äänittämä ja miksaama sekä Andy La Rocquen masteroima levy kuulostaa hyvältä; soundiin on saatu riittävästi raakuutta ja rosoa, mutta päällisin puolin puhutaan kuitenkin varsin tuotetusta musiikista.

Kymmenen kappaletta sisältävä mutta vain puolisen tuntia kellottava albumi ei käy missään vaiheessa puuduttavaksi. Levyn napakasti aloittava ”Hel” todistaa heti kättelyssä, mistä Tuluksen groovaavassa black ’n’ rollissa on kyse. Crowbelin soittama basso on yhtyeelle totuttuun tapaan saatu mukavasti esille. Tästä parhaimpina esimerkkeinä voitaneen pitää folkahtavaa ”Folkefallia”, joka muutoinkin on levyn parasta antia. Koko albumi soljuu mukavasti eteenpäin ollen juuri oikealla tavalla vaihteleva muttei liiaksi sillisalaattimainen. Parhaita paloja on lopulta melko vaikea poimia ”Folkefallin” lisäksi, ja näin ollen on tyydyttävä toteamaan, että ”Old Old Death2 on yksinkertaisen mainio kokonaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pääosin kuoleman valkoisiin kääreisiin puettu levy on napakka taidonnäyte sekä Tuluksen että norjalaisen mustan metallin tilasta. Toisaalta ”Old Old Death” ei tuo mukanaan mitään uutta niin yhtyeen itsensä kuin skenenkään näkökulmasta mutta onnistuu silti pitämään yllä hyvää tasoa, johon kuuntelijat ovat vuosien varrella tottuneet.

8/10

Kappalelista:

1. Hel
2. Jord
3. I havet hos Rån
4. Flukt
5. Folkefall
6. I hinmannens hånd
7. Grunn grav
8. Ild til mørkning
9. Villkjeft
10. In Memoriam

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Tulus Facebookissa