Norjalaiset Taake ja Helheim yhteisjulkaisulla – arviossa 10″ ”Henholdsvis”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 4.3.2021

Perinteisen norjalaisen black metalin lipunkantaja Taake on saanut valmiiksi 10” split-julkaisujen sarjan viimeisen osan. Tällä kertaa yhteisjulkaisun toisen puolen jakaa Helheim. Aiemmat yhteistyökumppanit olivat Whoredom Rife ja Deathcult. Yhteistä kaikkien julkaisujen osapuolille on, että jokainen yhtye tulee Norjasta. ”Henholdsvis” julkaistaan 5.3. Dark Essencen toimesta.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Taaken puoli koostuu kahdesta uudesta kappaleesta, joiden tekstit ovat lainattu 1800-luvulla vaikuttaneelta kirjailijalta Arne Garborgilta. ”Brotne bein og mannefall” paljastaa, että kyseessä taattua Norjalaista black metalia. Tuttua ja turvallista Taakea siis. ”Baat i foss” jatkaa samaa rataa edellisen biisin kanssa. Molemmat kappaleet ovat hyviä, jos nyt eivät aivan täydellisiä.

Helheimin puoli koostuu kahdesta lainakappaleesta; osansa saavat niin isäntäbändi Taake kuin Emperor. ”Orkan” coveroi Taaken uudempaa tuotantoa ja onnistuu olemaan hyvin erilainen alkuperäiseen verrattuna. Voisi hyvin olla Helheimin omaa tuotantoa. ”Heksesabbat” on Emperor-laina, joka taas on hyvin uskollinen alkuperäiselle mustan metallin mestariteokselle. Kappale ei ole uusi, sillä se on otettu vuoden 2012 Emperor-tribuuttilevyltä. Tosin biisi on remasteroitu tätä julkaisua varten.

”Henholdsvis” toimii hyvin pienenä välipalana. Splitin osapuolet täydentävät mukavasti toisiaan, eikä parasta bändiä ole tarpeen julistaa. Toivotaan, että Taaken leirissä tapahtuu ja uusi levykin tulisi jossain vaiheessa. Toivotaan myös, että tämä olisi merkki Helheimin aktivoitumisesta.

8/10

Kappalelista:

1. Taake – Brotne bein og mannefall
2. Taake – Ein baat i foss
3. Helheim – Orkan (Taake cover)
4. Helheim – Heksesabbat (Emperor cover)

Taake Facebookissa

Helheim Facebookissa

”Henholdsvis” Bandcampissa