Norjan valtio aikoo antaa 34 miljoonan euron turvaverkon tapahtuma-alalleen siltä varalta, että festivaalit perutaan kesältä

Cypress Hill 28.6.2019 @ Provinssi, Kuva: Eevamaija Virtanen

Norjan valtio on päättänyt ottaa käyttöön järeät aseet tukeakseen koronan pahasti kurittamaa tapahtuma-alaansa.

Tapahtumajärjestäjille aiotaan antaa tukea noin 350 miljoonan Norjan kruunun verran, joka vastaa euroissa noin 34 miljoonan avustusta. Tarkoituksena on antaa tapahtuma-alalle mahdollisuus suunnitella ja työstää tulevan kesän festivaaleja ilman pelkoa uudesta tulojen romahduksesta siinä tapauksessa, että koronatilanne ei vielä salli festivaalien järjestämistä tänäkään kesänä.

Kulttuuriministeri Abid Raja on kertonut viimeviikkoisessa lehdistötilaisuudessa, että kyseinen taloudellinen tuki mahdollistaa festivaalien suunnittelun heinäkuulle ja elokuulle.

”Tämän rahavakuutuksen tarkoituksena on saada aikaan luottoa tulevaan niin, että alalla voidaan alkaa suunnitella tulevaisuutta sellaisella varmuudella, että jos jokin menee pieleen, me tuemme heitä”, Raja kertoi lehdistötilaisuudessa.

Norja ei suinkaan ole yksin hankkeessaan, jolla pyritään tarjoamaan turvaverkkoa tapahtumajärjestäjille siltä varalta, että tuleva kesä kärsii jälleen koronan aiheuttamista tappioista. Esimerkiksi Saksassa on otettu käyttöön 2,5 miljardin euron tuki, Itävallassa 300 miljoonan euron tuki ja Alankomaissa myöskin 300 miljoonan euron tuki.

Raja perustelee turvaverkon tarpeellisuutta sillä, että vielä ei ole mahdollista tietää mahdollisien rajoitusten tiukkuutta:

”Juuri nyt meidän on mahdotonta sanoa, tuleeko kesällä esimerkiksi 200 henkilön rajoitukset voimaan. Tai tuhannen? Tai viiden tuhannen? Me emme vielä tiedä.”

 

Kommentoi julkaisua