Northern Discipline – Harvester Of Hate

Kotimainen Northern Discipline on saanut valmiiksi uusimman, ”Harvester Of Hate” -nimeä kantavan albuminsa. Kyseessä on yhtyeen toinen kokopitkä levy, ja sen julkaisijana toimii Inverse Records.

Yhtye on aikoinaan perustettu Machine Headin, ”Burn My Eyes” -albumin innoittamana, ja se kyllä selkeästi kuuluikin edellisellä ”Burn-Beaten Soil” -albumilla. Tällä uudemmalla on yhtye mennyt enemmän suoraviivaisemman thrashin suuntaan. Levyltä löytyy hyvää riffittelyä ja räväkkää meininkiä vaikka muille jakaa – myös hienoisia hardcore-vaikutteita on hetkittäin. Vaikka yhtyeen edellinenkin levy oli ihan kelpo tavaraa, on tämä levy ehkä enemmän heidän itsensä kuuloista. Tällä levyllä ei voida suoraan sanoa suurimpia vaikuttajia, kuten edellisen kanssa kävi, josta kuului läpi Machine Headin vahva vaikutus.

Northern Discipline on ollut kasassa jo vuodesta 1996, joten soittotaitoa ja kokemusta on kavereille ehtinyt jo kertyä. Se myös kuuluu yhtyeen soitossa; riffivyöry jyrää kuulijan alleen ja viimeisen iskun päähän antavat Antti Salon tanakka rummutus sekä Markus Louhen hyvät lauluosuudet. Nykyään hardcore vaikuttein höystettyä thrashiä tulee todella paljon, ja ikävä kyllä suurin osa on ns. kertakäyttötavaraa. ND saa kuitenkin pidettyä mielenkiintoa hyvin yllä levyn edetessä. Kappaleet eivät ole pelkkää riffiä toisen perään, vaan ne rullaavat mutkattomasti eteenpäin, eivätkä jää puuduttavasti paikalleen junnaamaan.

Mainittakoon erikseen kappaleet kuten, ”My Shell” ja nimikkoraita ”Harvester Of Hate”, jotka ovat nykyaikaista metallia parhaimmillaan. Levyltä löytyy nippu muitakin yhtä toimivia ralleja, eikä mukaan ole mahtunut yhtään varsinaista riman alitusta; joskin muutama pakollinen hieman tasaisempi veisu löytyy. Jos tämä yhtye ei ole ennestään tuttu kannattaa se ilman muuta katsastaa, mikäli vihainen nykyaikainen thrash on sydäntä lähellä. Suosittelen tutustumaan nimenomaan tämän levyn myötä, ja myöhemmin ottaa haltuun Machine Head -henkinen ”Burn-Beaten Soil”, jos siltä tuntuu.

7/10

Kappalelista:

1.Blessed Are The Wretched
2.Frostbound
3.Harvester Of Hate
4.Reminiscence
5.Juggernaut
6.My Shell
7.My Final Hour
8.One Shot One Kill
9.Unbind The Truth
10.Zero

http://www.myspace.com/northerndiscipline

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua