Noumenalta uusi kappale – katkeransuloinen ”Murhenäytelmä” pohtii sankaruutta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.12.2022

Ähtäriläislähtöinen metalliyhtye Noumena on julkaissut uuden kappaleen ”Murhenäytelmä”. Kappaleessa yhdistyvät tarttuvat menevyys ja haikeus, kuten useissa yhtyeen menoralleissa.

Lähtökohtaisesti halusin säveltää hieman yksinkertaisemman ja melankolisen kappaleen, jossa on kumminkin tempoa ja hienot kitaramelodiat kantavat kuuntelijan maaliin saakka. Syntyprosessista en muista juurikaan mitään muuta kuin, että varmaan taas syysmasennus alkoi iskemään vasten kasvoja.” – Markus Hirvonen

Kappale kysyy, mitä sankaruus vaatii ja mitä sankarikuolemasta pitäisi ajatella tänä päivänä.

F. Scott Fitzgeraldia mukaillen sankari ja murhenäytelmä ovat kolikon kaksi puolta. Ei ole toista ilman toista. Halusin tekstissä kyseenalaistaa nuorten ihmisten lahtaamisen sankaruuden nimissä. Kirjoitin sanoituksen loppuvuodesta 2021, ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki siitä karmaisevan ajankohtaisen. ” – Hannu Savolainen

Kappale on äänitetty ja miksattu Samu Oittisen toimesta Fantom Studiolla ja masteroitua Mika Jussilan toimesta Finnvoxilla. Kansigrafiikan on tehnyt Tiina Rikala ja kappaleen lyriikkavideon Ville Lamminaho.

Vuonna 2023 Noumena palaa koronan jälkeen esiintymislavoille, keskittyy uuden musiikin hiomiseen ja seuraavan levyn äänityksiin.

Luetuimmat

Uusimmat