Nousu tuhkasta Fenix-linnun tavoin: haastattelussa Emmuren rääväsuu Frankie Palmeri

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.3.2017

Yhdysvaltalainen deathcoren jättiläinen Emmure koki vuoden 2015 lopussa melkoisen mullistuksen, kun yhtyeen kaikki jäsenet laulaja Frankie Palmeria lukuunottamatta päättivät jättää yhtyeen. Frankie ei kuitenkaan ollut valmis vielä lyömään hanskoja tiskiin vaan kokosi Emmuren ympärille uuden yhtyeen ja julkaisi tämän kanssa ”Look At Yourself” -nimisen albumin maaliskuun 3. päivä. Kaaoszine tavoitti puhelimitse monissa eri liemissä keitetyn Frankien ja keskusteli tämän kanssa tuoreesta albumista sekä miehen näkemyksistä siitä, mitä vuoden 2015 lopussa tapahtui yhtyeen muiden jäsenten jättäessä Frankien oman onnensa nojaan. Voit lukea haastattelun tästä:

Miten vuosi on alkanut sinun ja bändin osalta?

Frankie Palmeri: Hyvin, mutta hitaasti. Uskoimme, että levy olisi ulkona aikaisemmin, mutta jouduimme siirtämään julkaisua maaliskuulle. Kävimme myös kuvaamassa musiikkivideota ”Flag of the Beast” -kappaleelle.

Vuoden 2015 lopulla tuli suuria muutoksia bändin jäsenistöön, kun muut jäsenet lähtivät ja jäljelle jäit vain sinä. Voitko kertoa vähäsen, mitä silloin tapahtui?

Frankie Palmeri: Bändi alkoi lahota kasaan, eikä kukaan halunnut enää tehdä mitään. En halunnut luovuttaa, sillä rakastan sitä, mitä teen – musiikin tekoa, keikkailemista, albumien kirjoittamista ja faneja. Ne ovat suurimmat syyt herätä joka päivä. Uudet kaverit ovat aivan mahtavia!

Kuinka helppoa oli sinulle siirtyä eteenpäin uudella kokoonpanolla? Veikö rytmiin pääseminen paljon aikaa?

Frankie Palmeri: Sitä on vaikea kuvailla, koska se oli samalla sekä helppoa että erittäin vaikeaa. Helppo osuus siinä oli, että tiesin uusista kavereista hieman. Bändi hajosi oikeasti jo syyskuussa, mutta kukaan ei tiennyt siitä. Se ei ollut minun parhaita kokemuksiani, mutta kaikki tapahtui syystä.

Kuinka erilaista oli tuottaa albumi näin tuoreella kokoonpanolla?

Frankie Palmeri: Onhan se erilaista! Nyt työskentelen ihmisten kanssa, jotka ovat minuakin itsevarmempia ja taitavampia. Meidän tuottajamme on aivan nero! Kaikki mitä hän lisäsi albumiin kuulostaa uskomattoman hyvältä. Hän teki albumista sen kuuloisen kuin halusimme sen olevan. Se on mahtava.

Kuulostaa siltä, että olet innoissasi bändin uudesta alusta. Jännittääkö sinua, mitä bändi tulee kohtaamaan tulevaisuudessa?

Frankie Palmeri: Kyllä minua jännittää. En malta odottaa, että ihmiset pääsevät kuuntelemaan albumia!

Minusta albumi kuulostaa hieman vähemmän elektroniselta kuin edeltävät. Oletko samaa mieltä?

Frankie Palmeri: En tiedä, mielenkiintoista! Omasta mielestäni albumilla on paljon enemmän tunnelmaa kuin edeltävissä. En ole varma, olisinko samaa vai eri mieltä kanssasi.

Kun aloitte tuottaa albumia, oliko teillä jokin tietty visio siitä, minkälainen siitä tulee?

Frankie Palmeri: Kun minä ja Josh (Miller, rumpali) tapasimme, hän kysyi minulta minkälaisen haluan tämän albumin olevan. Vastasin hänelle, että jos jokin kuulostaa hyvältä, se tulee levylle. Tietenkään emme kopioi samaa biisiä kymmenessä eri muodossa albumille, vaan jokainen biisi on erilainen.

Seuraatko, mitä ihmiset kirjoittavat ja puhuvat bändistä?

Frankie Palmeri: Jätän huomiotta 90% siitä, mitä luen internetistä. Jos jokin tuntuu hyvältä, menemme sillä. Onhan hyvä, että ihmisillä on mielipiteitä bändistä.

Mitä albumin nimi ”Look at yourself” tarkoittaa sinun näkökulmastasi?

Frankie Palmeri: Henkilökohtaisella tasolla ”Look at yourself” -albumi kertoo itsensä katsomisesta uudesta näkökulmasta. Ihminen kiintyy itseensä helposti.

Mitä voit kertoa albumin kappaleista?

Frankie Palmeri: Yleensä kun alan tehdä musiikkia, se antaa minulle tietynlaisen fiiliksen. Fiilis voi olla aggressiivinen, nopeatempoinen, positiivinen… Kirjoitan kappaleet sen mukaan.

Kuinka paljon ulkoiset tekijät vaikuttavat?

Frankie Palmeri: Ulkoiset tekijät eivät vaikuta kappaleisiin ollenkaan. Kaikki lyriikat tulevat minun näkemyksestäni ja elämästäni. Rakastan taidetta ja musiikin tekoa. Se on kuin omaa terapiaa. Kun kirjoitan kappaletta, kirjoitan sen tunteella. Rakastan musiikkia muutenkin ja tekisin sitä myös huvikseni.

Minkälaisia suunnitelmia teillä on Euroopan osalta? Milloin näemme teidät Suomessa?

Frankie Palmeri: Ainakin alustavasti tarkoituksena olisi soittaa joitakin keikkoja kesällä Euroopassa. Syksyllä on toivottavasti luvassa kattavampi kiertue, jossa ehkä myös Suomi on mukana!

Kiitoksia paljon haastattelusta. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain suomalaisille faneillenne?

Frankie Palmeri: Pyydän anteeksi paria peruttua keikkaa. Levyn tekemisen kiireet pakottivat meidät peruuttamaan kiertueen, koska muuten emme olisi saaneet albumia ajoissa valmiiksi. Muistakaahan tsekata uusi albumimme, kun se ilmestyy!

https://www.facebook.com/emmure/

Haastattelu: Arto Mäenpää

Luetuimmat

Uusimmat