November Emberissä tuoretta metallimusiikkia pohjoisesta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.11.2021

Marraskuun viimeisenä perjantaina Oulun Toppila Klubi muuntautuu raskaan musiikin estradiksi. Pääsymaksuton November Ember -tapahtuma tuo lavalle kolme pohjoissuomalaista metalliyhtyettä.

Toppila Klubin lavalla nähdään ja kuullaan koko illan metallikattaus, kun lauteille nousee rovaniemeläinen I Am Your God, sekä oululaiset Cornoctuan ja Accusator. Tapahtuma pilotoi Nordic Metal Casting työryhmän toimintaa, jonka tarkoituksena on toimia ruohonjuuritason keikkapromoottorina pohjoissuomalaiselle raskaalle musiikille.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

“Oulu tarvitsee toimijan, joka keskittyy uransa alkutaipaleella oleviin metalliyhteisiin.”, kertoo Nordic Metal Castingin Jaakko Hentilä.

I Am Your God on kansainvälisen levytyssopimuksen tehnyt melodista death metallia tarttuvilla kertosäkeillä paahtava yhtye. Yhtye on julkaissut ensimmäisen pitkäsoittonsa “The Resurrection” vuosi sitten. Suoratoistopalveluissa bändin musiikkia on toistettu jo yli miljoona kertaa. Edellisen kerran bändi on nähty Oulussa talvella 2020.

Cornoctuanin musiikki hakee vaikutteita folkista, progressiivisesta sekä raskaammasta metallista. Yhtyeen kappaleet ja visuaalisuus ammentavat Lovecraft-maista tunnelmaa, joka välittyy myös keikkalavoilla. Bändi on julkaissut yhden pitkäsoiton ja on parhaillaan äänittämässä uutta materiaalia.

Accusator edustaa oululaista thrash metal -kenttää. Sota, kauhu, mielenterveys ja ihmissuhteet ovat vahvasti läsnä yhtyeen kappaleissa, unohtamatta tietenkään hauskanpitoa. Bändi on julkaissut kolme singleä, ja ensimmäinen pitkäsoitto “Trial By Fire” julkaistaan lähiaikoina.

Tapahtuma toteutetaan osana Oulu Urban Culture ry:n Urban Boost (ESR) -hanketta, jota rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun kaupunki sekä Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto.

Nordic Metal Casting jatkaa toimintaansa hankkeen jälkeen itsenäisenä toimijana.

Tapahtuman tiedot:

NOVEMBER EMBER

I AM YOUR GOD, CORNOCTUAN & ACCUSATOR

26.11.2021 Toppila Klubi, Oulu
Klo 20.00-03.00, showtime klo 21.00
Pääsymaksuton
Ikäraja: K-18

Lisätiedot

Facebook: Nordic Metal Casting Instagram: @nordicmetalcasting
nordicmetalcasting@gmail.com

Facebook: I AM YOUR GOD
Instagram: @iamyourgodband

Facebook: Cornoctuan
Instagram: @cornoctuan

Facebook: Accusator
Instagram: @accusator_offical

Facebook: Toppila Klubi
Intagram: @toppilaklubi