Nox Internan ”A Minor Road” on pintaraapaisu espanjalaiseen goottirockiin

Richy Noxin vuonna 2007 perustama Nox Interna on julkaissut uransa aikana kolme täysipitkää. Kolmas albumi julkaistiin vuonna 2015, mutta nyt uuden musiikin odotus on päättynyt, kun ”A Minor Road” tuotiin markkinoille toukokuussa.

Nox Interna tasapainoilee musiikkinsa suhteen omien sanojensa mukaan goottirockin ja industrial metalin välimaastossa. Uusin julkaisu kallistuu kuitenkin selkeämmin goottirockiin, eikä niinkään industrial metaliin. Yhtye on tehnyt musiikkia niin englanniksi kuin espanjaksi, ja myös tälle EP:lle on päätynyt kappaleita molemmilla kielillä. Kuten kappaleiden nimet paljastavat, kaksi ensimmäistä ovat englanniksi ja kolmas on espanjaksi laulettu.

Kolme kappaletta sisältävä EP on luonnollisesti lyhyt, mutta sisältää keskenään poikkeavia teoksia. Aloitusraita on raskaasti polkeva goottirock-kappale, jossa pääsee nauttimaan Noxin matalasta ja syvästä äänestä sekä kauniisti soivasta kitarasta. ”Doomed Generation” on temponsa puolesta reippaampi ja sopisi luonteensa puolesta parhaiten singlejulkaisuksi. Levyn päättävä ”Enter Dos Tierras (Heroes Del Silencio)” herättää ainakin itsessäni eniten mielenkiintoa. Espanjankieliset lyriikat ovat onnistuneet taltioimaan tunteita syvemmin ja kappale onnistuu puhuttelemaan, vaikken sanoituksia ymmärräkään.

Nox Internan ”A Minor Road” -EP:llä on vaivatonta tutustua yhtyeen musiikkiin, sillä alle varttitunnin kestävän levyn kuuntelee hetkessä. ”A Minor Road” on lyhyt EP, joka antaa ainakin jonkinlaisen käsityksen Nox Internan musiikista. Omaan makuuni pituutta olisi saanut olla enemmänkin, mutta ehkä EP:n onkin tarkoitus koukuttaa? Luulen että joudun itsekin ottamaan yhtyeen lähempään tarkasteluun. Kokonaisuudessaan EP on hyvä, vaikka ei synnyttänytkään vahvaa addiktiota.

7-/10

Kappalelista:

  1. A Minor Road
  2. Doomed Generation
  3. Enter Dos Tierras (Heroes Del Silencio)

Nox Interna Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit