Nuclear War Now! tarjoaa ylpeänä kulttiklassikoksi nousseen demon – arviossa Blasphemyn ”Blood Upon the Altar”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 20.9.2018

Kanadan ylpeys Blasphemy on toisen aallon black metal -skenessä nimi, joka ei esittelyä kaipaa. Yhtyeeltä löytyy niukasti julkaisuja siihen nähden, miten kauan demoninen kokoonpano on tarjonnut kansalle sotaisaa äärimetalliaan. Tämän vuoden aikana Nuclear War Now! -lafka on julkaissut harvinaisia treeni- ja demojulkaisuja. Vuoden 1989 demopätkä ”Blood Upon the Altar” luokittuu yhdeksi näistä julkaisuista. Alkuperäinen kasettipainos rajoittui tuhanteen kappaleeseen, mutta myöhemmin Osmose Productionsin ”Gods of War” -levyn (1993) uusintapainoksesta löytyy samainen tekele hieman tunkkaisemmilla soundeilla. Vuoden 2018 versio ”Blood Upon the Altar” -demosta on toteutukseltaan hitusen verran hiotumpi julkaisu, jonka remasteroinnista voidaan kiittää James Plotkinia.

Heille, joille ”Blood Upon the Altar” on tuttu demo, ei tämä versio tarjoa uusia yllätyksiä. Tarjolla on samaa tylyä ja raakaa soitantaa. Remasteroinnin lopputuloksesta on vaikea sanoa yhtään mitään, sillä alkuperäisen ja tämän uuden version välillä ei huomaa mitään isoja eroja. Suhinaa on ehkä korjattu. Onhan soundi edelleen terävää, mutta antaako se tälle versiolle mitään isompaa arvoa? Meno on edelleen aggressiivista, eikä se jätä kuuntelijaa kylmäksi. On melkoinen ilo kuunnella muun muassa ”Weltering in Blood” ja ”Ritual” kerta toisensa perään ja todeta, että demo on todella sotaisaa jälkeä. Jokainen blast beat ja kitarariffit luovat kaiken kaikkiaan helvetillistä myrskyä kaiuttimien läpi.

Täytyy nostaa hattua Nuclear War Now! -levy-yhtiölle siitä, että tämä hieno demo on nyt nostettu uudelleen esille omana julkaisunaan. Onhan demo sellainen kulttiteos, ettei sitä pidä missään nimessä missata. Uusintajulkaisun ansiosta teos on mahdollista hankkia omalle hyllylle. Kuuleman mukaan ”Blood Upon the Altar” -levyn bonuksena tulee ”Blood Upon the Soundspace” -demojulkaisu (ainakin cd-formaatissa), jonka laatu on tuttua tunkkaisuutta. Se ei nostata paljon lisäarvoa vuoden 2018 ”Blood Upon the Altar” -julkaisulle mutta julkaisusta kiinnostuneille demo on mukava lisä. ”Blood Upon the Altar” on niin sanotusti hiotummalla soundimaailmalla melkoinen ydinpommi: likainen, tyly, sotaisa ja demoninen julkaisu.

9½/10

Kappalelista:

1. Ross Bay Intro
2. War Command
3. Demoniac
4. Intro to Weltering
5. Weltering in Blood
6. Ritual
7. Nocturnal Slayer
8. Blasphemy
9. Blasphemous Attack

Blasphemy Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa