Nummirock 2023 – mitä odottaa ja mitä nähdä

Kirjoittanut J.Anttolainen - 30.5.2023

Vuosi siinä meni, mutta kesän kohokohta on viimein käsillä. Enkä nyt puhu sen puolitutun sukulaisen sateenkirjomista häistä joiden vieraat ovat tuntemattomia ja tunkeilevia, vaan puhun Nummirockista jossa tuntee olonsa kotoisaksi ja pörheäksi säästä huolimatta. Tuo keskikesän kruunu, jalo timantti joka vuosi vuodelta piiskaa käymään uudelleen ja uudelleen, järjestetään tänäkin vuonna 21.-24.6. kuvankauniilla Nummijärven rannalla, Kauhajoella. Pienimuotoista Post-Nummirock Disorderia (PND), sekä kevyttä Pre-Nummirock Disorderia (PND) lietsomaan tahi liennyttämään luomme katsauksen tuleviin festivaaleihin jotta tiedämme mitä odottaa ja mitä pakata mukaan, sillä luvassa on paljon hienoja bändejä ja taatusti tiivistä tunnelmaa. Säätilaan emme osaa antaa ennusteita, mutta kuten aina, mukaan kannattaa pakata seikkailuhattu hellettä ja seikkailua varten, sekä villapaita ja pitkät kalsarit jos sattuu olemaan pakkasta ja lunta.

Kaikkia mahdollisia bändejä en tähän listaa sillä sinä, arvon lukija, festivaalinautiskelija ja musiikki-ihminen saat valita omat tärppisi ihan itse ohjelman perusteella. Tällä ennakko-artikkelilla poimin muutamia tärppejä joita kannattaa suunnata katsomaan, mikäli valinnanvaikeus käy ylivoimaiseksi.

Keskiviikko

Kun kinkerit pyörähtävät alkulämpöjen kautta käyntiin keskiviikkona, otetaankin heti kättelyssä luulot pois, kun Inferno Stagella ja KaaosKlubilla tapahtuu. Toiminta lavoilla alkaa heti illansuussa joten myöhäisimmätkin hevikeijot ovat varmasti saaneet jonkinlaisen menojalan vipattamaan ja iloiset pohjat nautiskeltua siihen pisteeseen, että pärjää parin bändin verran pelkkien hanatuotteiden voimin. Keskiviikon bändeistä voisin itse katsoa kaikkia, mutta erityisesti Kalmah ja Vermilia kiinnostelevat eniten. Pienempänä tärppinä Kauhajoen oma Chronoform soittaa ennen italialaista Elvenkingiä, jonka jälkeen on hyvä mennä katsastamaan oman telttapaikan narut suoraan.

Torstai

Torstaille onkin sitten luvassa enemmän bändejä ja suuremmalla pensselillä isolta paletilta maalailtuna. Tämä tosin pätee jokaiselle päivälle, mutta torstain bändeissä on kaikille kaikkea. Päivän erikoisuutena on varmasti oman huomioni kiinnittävä Business City, joka tulee luomaan omalla happoteknollaan varmasti varsin erikoiset bileet ja hiihtoliiton tunnelman jokaisen KaaosKlubilla viihtyvän tamppaajan monon alle. Päivän aikana soittavat myös Aborted, I Am The Night sekä Stam1na, joiden keikat aion itse ainakin käydä vilkuilemassa.

Perjantai

Perjantain ehdoton kohokohta tulee olemaan Gutalax. Tuo tsekkiläisten saniteettitilojen erikoisoperaatiotiimi pyyhkii vessaharjapartiossa sottaisimmatkin juhlijat jälleen uuteen loistoon.

Vader - The Circus 20.3.2018
Vader – The Circus 20.3.2018

Hieman vakavempien aiheiden pariin kannattanee jälleen palata, kun Islannista saapuva Misþyrming kertoo kuolemasta ja kaaoksesta. Päivään mahtuu vielä Foreseen, hieman Vaderin tiukkaa dödistä ja olihan siellä myös KaaosKlubin puolella käytävä Wacken Metal Battle, jonka voittaja lähtee Wackeniin valloitamaan Saksalaisa yleisöjä. Tosin juttuja kuunnelleena noin puolet Wackenin yleisöstä tulee Suomesta, joten voittajalla on tiedossa tiukka kotikenttä-etu.

Lauantai

Lauantai elikkäs niinsanottu pääpäivä, päivä jolloin kaikilla on pää kipeä ja jolloin arvotaan kuka ajaa kotiin ja kuka saa jatkaa bailaamista – koska tänään jos jolloin se kannattaa tehdä. Juhannustaikoja ei kannata tehdä, koska ne ovat huuhaata ja saat vain punkin pureman johonkin nilkkaan. No niin, päivän ehdoton kuriositeetti löytynee pääalavan puolelta jossa soittaa Bloodywood. Kai tämä on pakko katsoa, sillä niin erikoinen orkesteri on kyseessä. Asking Alexandria ja Behemoth soittavat muuten samalla lavalla, eivät tosin samaan aikaan. Iltadiscosta ja savolaisesta italotunnelmasta kiinnostuneille tarjolla on Turmion Kätilöitä ennen sitä isoa ja kauhistuttavaa Behemothia.

Tässä tärpit, liput täältä, ohjelma haltuun täältä ja muistakaa että jos juhannus olisi kahdesti vuodessa, meillä olisi kaksi Nummirockia. Kukin päättäköön itse onko se hyvä vai täydellinen asia.

Luetuimmat

Uusimmat