Nummirock Metal Festival 2023 Virtual Festival - Saturday June 24 2023 - Nummijärvi, Kauhajoki, Finland

Nummirock kasvatti kävijämääräänsä – Onnistunutta juhannusfestivaalia juhlittiin letkeissä tunnelmissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.6.2023

Metallikansa vietti juhannusta mainioissa tunnelmissa Nummirockissa. Eilen illalla odotettuun Behemothin keikkaan päättyvä festivaali keräsi Kauhajoen Nummijärvelle yhteensä yli 18 000 kävijää, noin pari tuhatta enemmän kuin edellisenä vuonna. Tapahtumaa on juhlittu iloisen riehakkaissa tunnelmissa, vakavia järjestyshäiriöitä ei ole ollut, ja Nummirockin henki on ollut läsnä niin tapahtuma-alueella kuin legendaarisessa leirinnässä, johon ensimmäiset juhannuksen juhlijat asettuivat tuttuun tapaan fiilistelemään tunnelmia jo yli viikko ennen varsinaisen Nummirockin alkua. 

Pitää antaa kiitosta rauhalliselle ja mahtavalle yleisölle, joka teki tästä festivaalista jälleen kerran unohtumattoman elämyksen. Ilman upeaa yleisöä ja koko Nummirockin taustatiimiä tätä festivaalia ei olisi”, Nummirockin promoottori Tero Viertola sanoo.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Paikan päällä käytiin myös Wacken Metal Battle -kisan finaali, jonka voiton vei helsinkiläinen death metal -bändi Omnivortex. Yhtye lähtee keikalle saksalaisen jättifestivaalin lauteille vielä myöhemmin tänä kesänä.

Fiilis on uskomaton, ja ei olisi uskonut, että tällaista tapahtuu ikinä. Lähdemme Saksaan sopivasti jännittyneinä, ja kaasu pohjassa mennään, kuten aina”, Omnivortexin laulaja-kitaristi Severi Saarioja lupaa.

Ensi vuoden Nummirockia on alettu jo suunnitella, ja Tero Viertolalla onkin jo joitain ajatuksia vuoden 2024 varalle. Nummirockissa on perinteisesti nähty Suomen festivaalikesän ekslusiivisia keikkoja, ja tuttuun tapaan tarkoitus on vetää hihasta lauteille myös jotain ennennäkemätöntä.

Tämän vuoden onnistunut tapahtuma ja hieman uudistettu toimiva alue kehittyy edelleen ensi vuonna, ja kyllähän tässä on jo tehty kiinnityksiäkin ensi vuodelle”, Viertola kertoo salamyhkäisenä.

Nummirock järjestetään ensi vuonna 20.–23.6.2024.

Nummirock on ikärajaton tapahtuma, jonka suositusikä on 16 vuotta.

www.nummirock.fi

Luetuimmat

Uusimmat