Nunslaughter – Angelic Dread

Lukuisia EP-levyjä, splittejä ja kokoelmia julkaissut jaksaa edelleen painaa ja puskea uutta materiaalia ulos. Kesäkuussa julkaistu bändin neljäs kokopitkä ”Angelic Dread” ei tyyliltään tee muutoksia aikaisempaan vaan jatkaa kuolonmetallin ja antikristillisyyden ylistystä raivon ja vihan voimin.

Kahden levyn julkaisu koostuu 31 kappaleesta, joista lähes kaikki ovat pituudeltaan vajaat kaksi tai kolme minuuttia. Allekirjoittaneen korviin ”Angelic Dread” muistuttaa ikään kuin vahvasti Carcassia, joka häpäisee ja herjaa kristittyjä ja uskontoa. Musiikillisesti tämä ei vaikuta huonolta, mutta eri kysymys on se, kuinka monta kertaa tämäntapaista levyä jaksaa kuunnella yhteen putkeen. Suurin osa levyn kappaleista muistuttaa paljon toisiaan, ainakin kun kuuntelee niitä taustalla ja on keskittynyt enemmän johonkin muuhun arkipäiväiseen toimintaan. Ensimmäiset kappaleet, jotka jäivät mieleen, ovat näiden lukuisten kappaleiden parhaimmat palat ”Angelic Dread”, ”Looking Into The Abyss”, ”Coffins and Crosses”, ”Emperor in Hell” ja ”Driving Out the Demons”. Hieman vessahuumorilla höystetty ”Sickened by the Sight of Christ” ei ole myöskään hassumpi veto päänheilutusmusiikiksi, vaikka taustalta kuuluvat yökötykset ja oksennukset herättävät hieman ristiriitaisia tunnelmia.

Kokonaisuutena ”Angelic Dread” vaikuttaa melko keskinkertaiselta julkaisulta johtuen sen puuduttavuudesta ja vajaasta vaihtelevuudesta. Kappaleet toistuvat toisensa jälkeen samanlaisina. Toki tämä käy muun muassa hyvin kaljanjuontitaustamusiikiksi ja vastaaviin olosuhteisiin, mutta uskon, että tällaisiin tarkoituksiin varmasti löytyy parempiakin vaihtoehtoja kuin ”Angelic Dread” -albumi. Ehkä ongelma levyn kokonaisuudessa johtuu kappaleiden määrästä. Vaikka ideoita ja tiukkoja riffejä löytyy vaikka muille jakaa, uskon ainakin itse enemmän laatuun kuin määrään. Mikäli ”Angelic Dread” olisi kutistettu yhden levyn julkaisuksi ja keskitason sävellykset olisi karsittu levyltä pois, se voisi olla parempi.

Sinällään old schoolista pitäville rässiliivityypeille Nunslaughterin ”Angelic Dread” on oiva valinta levykokoelman lisäksi. Levyllä riittää materiaalia tunnin mittaiseen raivon ja moshpitin ylläpitoon. Vakaville Nunslaughterin kannattajille ”Angelic Dread” on pakollinen hankinta, vaikka fanipojat metsästävätkin ensisijaisesti rajoitettuja EP-julkaisuja ja splittejä. Täytyy kyllä myöntää tutkittuani Nunslaughterin diskografiaa tarkemmin, että näitä kyseisiä EP-julkaisuja ja splittejä saa tosissaan etsiä, mikäli haluaa saada levykokoelmiin lisäystä. Tällä hetkellä ”Angelic Dread” on helppo tilata tai napata mukaan levykaupasta, jos osuu silmiin ja katsoo albumin olevan hankinnan arvoinen.

6+/10


Kappalelista:

 CD1:

1. Angelic Dread
2. Looking into the Abyss
3. Twisted Spirit
4. Crush the Guff
5. Inner Beast
6. The Lycanthrope
7. Blood Drinker
8. God
9. Doomtown
10. Don’t Mourn for Me
11. Infested
12. Coffins and Crosses
13. Three Nails, One Liar
14. Death Beyond the Gallows
15. One Bad Bitch

CD2:

1. Emperor in Hell
2. God Has Lied
3. The Bog People
4. Shadow World
5. Healing the Possessed
6. It is I
7. Phantom
8. In the Graveyard
9. Black Horn of the Ram
10. Oujia
11. Atheist Ways
12. Cerebus
13. Sickened by the Sight of Christ
14. Driving Out the Demons
15. Midnight Mass
16. Deathlehem

shop-hellsheadbangers.com/nunslaughter-news.asp
www.facebook.com/NunSlaughter

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua