Nykyään Suomessa majaansa pitävä Megadeth-kitaristi Kiko Loureiro kritisoi synnyinmaansa Brasilian koronatoimia

Brasiliassa syntynyt ja Megadethissa kitaraa soittava Kiko Loureiro osallistui hiljattain ex-Nightwish-solisti Tarja Turusen vetämään keskusteluun, joka toteutettiin Instagramissa livenä. Kuten varmasti kaikki tänä päivänä pidetyt keskustelut niin etänä kuin lähietäisyydeltäkin, kääntyi se lopulta myös koronavirustilanteeseen maailmalla.

Nykyisin Suomessa vaimonsa kosketinsoittaja Maria Ilmoniemen kanssa asusteleva metallikitaristi ei todellakaan hehkuta synnyinmaansa tapaa hallita koronatilannetta.

”Minua hävettää edes mainita Brasiliaa, koska tilanne on niin hullu”, Loureiro kertoo ja jatkaa:

”Minun perheeni – veljeni ja siskoni – ovat siellä. Ja kaikki minun ystäväni sekä ihmisiä, joiden kanssa teen töitä. Olemme lopulta edelleen maahanmuuttajia, ja minun kotimaani on Brasilia. Sillä ei ole väliä missä minä asun. Meillä on hullu presidentti, ja terveysministeri erosi juuri – jo toinen kuukauden aikana. Korona-aikana kaksi ministeriä on eronnut – vain siksi, että presidentti ei ole heidän kanssaan samaa mieltä, koska he nojaavat liikaa tieteeseen. Mutta se on toinen keskustelu. Siinä ei ole mitään järkeä.”

Brasiliassa on tällä hetkellä toiseksi pahin tilanne koronaviruksen kannalta, ja kuolintapauksia maassa on yli 23 000. Viime torstaina Reuters raportoi Brasiliassa olevan kolmanneksi pahin tilanne maailmalla, mutta maa on jo nyt kohonnut Yhdysvaltojen hännille. Googlen analytiikan mukaan maassa on tällä hetkellä 374 898 vahvistettua tapausta, ja parantuneita 153 833. Brasilia on näin ollen myös Etelä-Amerikan keskus taudin suhteen. Maan presidentti Jair Bolsonaro on julkisesti vähätellyt tilannetta ja osallistunut muun muassa mielenosoituksiin koronarajoituksia vastaan. Sunnuntaina 24. toukokuuta Yhdysvallat asetti kiellon Brasiliasta maahan saapumiselle.

 

Kommentoi julkaisua