Nykyaikainen blendi sludgesta, hardcoresta ja grindistä – arvostelussa Iron Curtainin debyytti

 

Sludgeahardcorea ja grindcorea hämmentävän hyväksi sekamelskaksi sekoittava Iron Curtain julkaisi ensimmäisen albuminsa. “Doom & Gloom” sisältää seitsemän raitaa, joista kahdella on vierailevat vokalistit. Vajaan parinkymmenen minuutin mittainen debyytti tuo kuulijalle paljon mielenkiintoista kuunneltavaa – ehkä jopa liikaakin. Tässä genrekärrynpyörässä on niin paljon eri vaikutteita, että biisit ovat hieman hämmentävänkin sekalaisia. 

Avausraita “Moth to Flame” räjäyttää korvatiet halki tulisilla blastbeateilla ja puolinuotteja täynnä olevilla breakdowneilla. Erittäin vankka alku saa jatkoa “Blame”-nimisellä raidalla. Tempo pysyy nopeana ja melodioita pilkahtelee tukahduttavan tykityksen keskeltä. Vaikka biisi groovaa paikoin, ei myöskään breakdowneja ole unohdettu. Crow Killer yhtyeestä tuttu vokalisti Blake Foard on levyn ensimmäinen vieras ja häntä kuullaan “The Devil You Dont -kappaleella. Paikoin jopa death metal vaikutteita saava biisi saa täydellisen muutoksen Foardin tartuttua mikkiin biisin puolivälissä. Vahvat huudot kaikuvat niin, että ne soivat vielä huomennakin korvissa ja klassiset riitasoinnut tarttuvat mieleen. Varmasti levyn parhaimpia biisejä. 

Seuraavien parin biisin aikana kuullaan hieman beatdown-vaikutteita ja vähän lisää blastbeatteja. Levyn nimikkoraidassa vierailee Sleeping Giantsin laulaja Tom Green.  

Levy päättyy rauhalliseen “The Ocean” -nimellä kastettuun biisiin, joka tuo mielenkiintoista syvyyttä levyyn. Hardcoremaiset powerballadit ovat aika harvassa nykypäivänä, sillä moni ei uskalla tai halua niitä liiemmin enää tehdä. Sludgemaiset elementit ottavat osaansa biisissä, mutta soundeiltaan ei ikinä päästä kauhean synkille vesille, vaan turhalta vellomiselta säästytään. 

Levy on todella mielenkiintoinen, mutta se täytyy kuunnella ajatuksen kanssa. Hieman epäselkeät biisit saattavat tehdä sen hankalaksi kuunneltavaksi vaikkapa kiireessä tai taustamusana. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuore bändi on kuitenkin kyseessä. Iron Curtain on nykyaikainen blendi sludgestahardcoresta ja grindistä. 

 

8,5/10

 

Kappalelista:

  1. Moth To Flame 
  2. Blame 
  3. The Devil You Don’t (featuring Blake Foard) 
  4. The Ladder 
  5. On Both Sides 
  6. Doom & Gloom (featuring Tommy Green) 
  7. The Ocean 

Kommentoi julkaisua