Nykymuotoinen Before The Dawn päättää uransa

Vuonna 1999 perustettu Before The Dawn on kuuden julkaistun albumin jälkeen käännekohdassa, jossa puolet yhtyeen jäsenistä vaihtuu ja yhtyeen musiikkityyliä tarkennetaan. Before The Dawnilla on takana muutama työläs ja hankala vuosi, joiden aikana bändi kiersi yli kahdessakymmenessä maassa ympäri Euroopan ja Aasian, vaihtoi kansainvälistä levy-yhtiötään ja kävi läpi suurehkon musiikkityylin tarkennuksen.

Yhtyeen yhteisellä päätöksellä kokoonpanosta vaihtuvat basisti/laulaja Lars Eikind sekä rumpali Atte Palokangas. Larsin kohdalla päätös oli henkilökohtainen ja Aten osalta musiikillinen. Before The Dawn tulee jatkossa kehittämään musiikkiaan enemmän melodisen Death Metalin suuntaan ja tulee jättämään goottivaikutteet taka-alalle.

”Me olemme bändiin kanssani jäävän soolokitaristin, Juho Räihän, kanssa vastanneet aiemminkin bändin musiikillisesta tyylistä niin äänitysten, tuotantojen kuin sävellyksienkin osalta, joten mistään dramaattisesta muutoksesta ei ole kysymys. Musiikkityyliä vain haluttiin tarkentaa.” yhtyeen perustaja ja nokkamies Tuomas Saukkonen toteaa.

Nykymuotoinen Before The Dawn on nähtävissä livenä viimeisen kerran 25.6.2011 Nummirockissa, jonka jälkeen yhtye vetäytyy kuukauden keikkatauolle esitelläkseen uudistuneen kokonpanonsa Tuska Festivaalien jatkoklubilla 24.7.2011. Tuskan yhteydessä järjestettävällä keikalla tullaan esittelemään myös yhtyeen ennen kuulematonta materiaalia.

Before The Dawn vetäytyy uuden kokoonpanon kanssa studioon vuodenvaihteeksi, mutta tekee ennen sitä mittavan Euroopan kiertueen. Ennen kiertuetta tullaan julkaisemaan uuden kokoonpanon ensimmäinen digisingle ja musiikkivideo tulevan albumin kappaleesta ”Phoenix Rising”.

”Tuomas Saukkosen mukaan muutokset yhtyeessä oli tapahduttava, jotta bändi kykenisi julkaisemaan seitsemännen albuminsa ja palata lavoille vahvempana kuin koskaan”