Nykyrokkari ja kuntoilu

 

Rokkari ja kuntoilu eivät ennen kuuluneet samaan lauseeseen. Rokkarin elämään kuului musiikki, viina, naiset ja välillä ne kovemmatkin aineet, ja aina rokkaruuteen liittyi aina Elviksestä lähtien jonkinlainen vaarantunne ja jopa laittomuus. Monet rokkarit myös vuosikymmenten aikana ovat eri mediassa kertoneet, ettei raha ole ollut tärkeintä elämässä, vaan musiikki ja fanit. Tässä artikkelissa katsomme kahta asiaa: miksi nykyrokkari pitää huolta kunnostaan, ja mitä se raha tarkoittaa maailman rokkareille.

Rokkarin elämä ilman rahaa on vähän sama kuin laittaisi Suomen futisjoukkueelle euron suomivedonlyönti.com sivustolle ja toivoisi voittoa ja sitä kautta keräävänsä eläkepotin. Suomi nimittäin voittaa ja pelaa sen verran harvoin, että aika pieneksi jäisi. Eikä niitä maailman stararokkareitakaan Suomeen enää alle miljoonalla taida koskaan saada.

Bändit kuten Iron Maiden, Kiss, Def Leppard yms ovat löytäneet vanhemmiten myös Suomen ja käyneet täällä juuri ennen tämän vuoden lockdowneja. Mutta isojen rock-starojen matkustaminen maksaa, esimerkiksi juuri Iron Maiden: Bruce Dickinsonilla on lentäjän koulutus ja bändillä on oma Boeing, ja jos ei bändin keikat tai levyt myy tarpeeksi, on Iron Maidenilla muitakin tulia padan alla kytemässä, kun Trooper oluet ovat ympäri maailmaa kymmenissä maissa myynnissä ja parissa vuodessa olutta on mennyt useampia miljoonia litroja!

Ilman hyvää kuntoa ei jaksa

Suurin osa maailman viihdemaailman tähdistä pitää oikeasti omasta kunnostaa hyvää huolta. Monella on taloissaan omat kuntosalit ja kunnosta huolehtivat myös omat personal trainerit ja ruokavaliokin saattaa olla räätälöityä. Monet eurooppalaiset ja suomalaiset rokkarit kuten Imsomniumin kitaristi Markus Vanhalakin viettävät suhteellisen tervettä elämää. Kukaan ei jaksa nykyisesä elämänrytmissä päättömään bailaamiseen, vaan muusikoiden on keskityttävä omaan terveyteen ja itse musiikkiin. Kiertueella oltaessa, rock-asenne on kuitenkin vahvasti läsnä, myös juhliessa.

Mitä maailman rock-starat ovat sitten ostaneet rahoillaan paitsi juotavaa ja Boeing-koneita? Esimerkiksi Bret Michaelsilla on myynnissä pieni talo Arizonassa, jossa on mm. koripallokenttä, iso uima-allas alue, dirtbike rata, pelihuone, äänitysstudio yms, eikä hintaakaan ole kuin 3,3 miljoonaa dollaria.

Tai mitäs sanotte Kissin Gene Simmonsin lukaalista Kaliforniassa, mikä on myynnissä 22 miljoonalla, koska Gene haluaisi muuttaaa pois Kaliforniasta. Talossa on 20 metrinen uima-allas ja seitsemän makkaria, 35 auton parkkipaikka, tenniskenttä ja vaikka mitä. Alunperin Gene osti talon 1,35 miljoonalla vuonna 1984, ja silloin paikalla oli vain amerikkalaistyylinen ranch-talo, jota sitten on vuosien varrella rakenneltu lisää. Genelle on toinenkin iso lukaali jenkkilässä, 24 aarin kokoinen tila lähellä Mount Ranieria Washingtonissa.

Ennen rokkarit saattoivat bilettää ja bailata sen pari vuotta ja tehdä pari levyä, mutta nykyään rokkareidenkin pitää huolehtia julkisuuskuvastaan tarkemmin, eikä ylilyönteihin ole nykyaikaisessa sosiaalisessa mediassa varaa. Yksi väärä liike ja ura on ohi. 70-luvulla asiat olivat vielä aivan toisin, ja niin oli menokin, minkä todistavat 70- ja 80-lukujen muusikkojen kuolinsyyt ja kuolin olosuhteet, vai mitä sanotte esimerkiksi The Doorsin Jim Morrisonista. Jim ei tainnut pitää itsestään kovin hyvää huolta.

Rikkaimmat rokkarit

Ketkä sitten ovat niitä yhä hengissä olevia menestyneitä rokkareita, joilla ei ole pikkuhiluista pulaa? Esimerkiksi James Hetfield Metallicasta on laskettu olevan 300 miljoonan dollarin arvoinen omaisuudeltaan, tai Pink Floydista tuttu Roger Waters omistaa reilun 300 miljoonaa dollarin omaisuuden. Entä Rolling Stones ikinuori Mick Jagger? Hänelläkin on omaisuutta kertynyt reilun 350 miljoonan dollarin verran, mutta kaikista eniten rahaa ja mammonaa on kertynyt ex-beatles Paul McCartneylle, jonka omaisuus on yli 1,2 miljardia dollaria eli enemmän kuin Bonolla ja Bruce ”The Boss” Sprignsteenillä on yhteensä. Jos sinulla olisi yli miljardin omaisuus, mitä tekisit? Ja voit olla aivan varma, että Paul McCartney on nykyäänkin melko kohtuullisessa kunnossa, vaikka takana on rankka ura musiikin parissa. Onko Paul sitten rokkari? Vastaus: kyllä on.

Kommentoi julkaisua