Nyt mennään sieltä, missä laulu on matalin ja taustanimet alan huipulta: Laulaja-lauluntekijä Mauri Dark julkaisee ensisinglen ja musiikkivideon tulevalta debyyttisooloalbumiltaan ”Dreams Of A Middle-Aged Man”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.11.2020

Viisi albumia tehneen metalliduo Mystonsin keulahahmo julkaisee omaelämäkerrallista laulaja-lauluntekijämusiikkia nimellä Mauri Dark. Baritonikitaran ja syvän bassoäänisen laulun sävyttämän tumman soinnin taustalta löytyy alan arvostetuimpia audioammattilaisia. Ensinäyte miellyttänee Johnny Cashin, Leonard Cohenin ja Nick Draken faneja.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Ensisingle ”Dreams Of A Middle-Aged Man” ja sen video julkaistaan tänään. Musiikkivideon on ohjannut Vesa Ranta. Tulevan ”Dreams Of A Middle-Aged Man” -albumin soundin takaa löytyvät eturivin ammattilaiset – miksaaja-osatuottaja Hiili Hiilesmaa (HIM, Apocalyptica, Amorphis), masteroija Vlado Meller (Metallica, Johnny Cash, Michael Jackson) sekä toinen osatuottaja Jussi Vuola (V.R. Studio).

25 vuotta biisejä kirjoittanut, kahdeksan levyä ja noin 500 keikkaa aiemmilla kokoonpanoilla tehnyt Mauri Dark sävelsi, sanoitti, sovitti, tuotti, äänitti ja soitti levyn itse. Albumi julkaistaan digitaalisesti, CDnä ja vinyylinä pe 18.12.2020 Mauri Darkin omalla levymerkillä EluccaArts. Artisti kertoo:

”Levyn nimibiisi ”Dreams Of A Middle-Aged Man” on omaelämänkerrallinen, unelmoiva matka vaipanvaihdosta moottoripyöräilyyn Lofooteilla. Erosin seitsemän vuoden suhteesta, äitini kuoli syöpään, menin naimisiin ja sain esikoistyttären. Debyyttialbumini musiikki syntyi näistä elämänmuutoksista.”

Dreams Of A Middle-Aged Man”-biisin koskettavan kaunis musiikkivideo kertoo kolmihenkisen perheen kipuilevan tarinan ainoan tyttären muuttaessa pois kotoa. Moottoripyörä ja haaveet vievät miespäähenkilön videolla Senjan saaren huikeisiin maisemiin Pohjois-Norjaan. Videolla Mauri Dark ja hänen kaksivuotias lapsensa nähdään myös palaneessa talossa ja metsässä. Voit katsoa videon tästä:

”Halusimme ohjaaja-kuvaaja Vesa Rannan kanssa kertoa todentuntuisen tarinan, joka esitetään unenkaltaisesti. Musiikkivideo kuvaa keski-iän elämänmuutosten tuomaa tyhjyyden tunnetta, josta unelmat auttavat vapautumaan, luonnehtii myös julkista taidetta kuvataiteilija-yrittäjänä tekevä Mauri Dark (Mauri Kosonen, s. 1978).”

Tummaa folkia ja ajatonta, akustista laulaja-lauluntekijämusiikkia huokuva debyyttialbumi soi Mauri Darkin baritonikitaran ja syvän bassoäänen matalilla taajuuksilla. Intiimeissä kappaleissa laulu ja tarinat ovat voimakkaasti läsnä akustisen kitaran tuella. Taustalla soivat vähäeleiset, tyylillisesti monipuoliset äänimaailmat, joissa soivat pääosin akustiset instrumentit kuten piano, polkuharmoni, sello, kontrabasso ja kellopeli, mutta myös Pink Floydin, Morricone-westernin, jazzin ja bluesin äänimaailmoja maalaileva sähkökitara sekä kahdessa kappaleessa rummut ja basso.

Mauri Dark kuvaa levyä seuraavasti:

”Dreams Of A Middle-Aged Man on levy, jollaisen olen aina halunnut tehdä. Se on tunteellinen, rehellinen ja vilpitön akustinen albumi, joka on täynnä tunnelmia ja tarinoita Johnny Cashin, Leonard Cohenin ja Nick Draken hengessä. Se on ajaton albumi, joka tehtiin rakkaudesta musiikkiin parhaiden audioammattilaisten kanssa.”

Kappalelista:
01. Poison Woman
02. Worst Enemy
03. X-Renegade
04. Love Will Prevail
05. Shades Of Gray
06. Chains Of Solitude
07. Hymn For A Wanderer
08. Thin Line Of Understanding
09. Up To Us
10. Dreams Of A Middle-Aged Man

Luetuimmat

Uusimmat