Nyt olisi tarjolla pala rock-historiaa: Kurt Cobainin MTV:n ”Unplugged”-konsertissa käyttämä kitara on pian huudettavana

Kuva: Frank Micelotta/Getty Images

Marraskuussa 1993 grungen suurin yhtye järjesti historiallisen akustisen konserttinsa Sony Music Studiosilla New Yorkissa. Kyseinen konsertti esitettiin osana MTV:n ”Unplugged”-konserttisarjaa, ja omassa konsertissaan Nirvana esitti enimmäkseen vähemmän tunnettuja kappaleitaan, joista on toki esityksen jälkeen tullut yhtälailla fanien suosikkeja. Kyseisessä konsertissa Nirvana esitti muun muassa oman tulkintansa rock-ikoni David Bowien vuoden 1970 kappaleesta ”The Man Who Sold The World” sekä kappaleesta ”Where Did You Sleep Last Night”, joka on alun perin vanha kansanlaulu. Cobain halusi esittää blues-artisti Lead Bellyn version kappaleesta konsertissa, koska Cobain piti Bellya suosikkitulkitsijanaan.

Nyt on tullut ainutlaatuinen tilaisuus omistaa palanen rock-historiaa ja Nirvanan perintöä, sillä huutokaupattavaksi tiensä on löytämässä Cobainin konsertissa käyttämä akustinen kitara. Kitara, jota Cobain soitti konsertissa, on Martinin D-18E -kitara, ja sen mukana on myös alkuperäinen kova laukku, jonka kanteen Cobain on liimannut Poison Idea -yhtyeen vuoden 1990 albumin ”Feel The Darkness” -flyerin. Laukun sisältä puolestaan löytyy paketti kitarankieliä, plektroja sekä mokkainen pussukka, jonka sisällä on pieni hopealusikka, haarukka ja veitsi.

Kitara on myynnissä osana Julien’s Auctions -huutokaupan ”Music Icons” -myyntiä, joka järjestetään kesäkuun 19.-20. päivä Beverly Hillsissä sekä huutokaupan verkkosivuilla. Lähtöhinnan arvellaan olevan miljoona dollaria. Ennen myyntiä kitara on esillä Hard Rock Cafessa Lontoon Picadilly Circusissa sekä Julien’s Auctionsin tiloissa Beverly Hillsissä.

 

Kommentoi julkaisua