Nyt päästetään lukijat ääneen: Kuka on mielestäsi kautta aikain paras death metal -laulaja? Äänestä!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.2.2022

Death metal on 1980-luvun alussa ja keskivaiheilla lähinnä Yhdysvalloissa, erityisesti Floridassa ja Kaliforniassa kehittynyt metallimusiikin alalaji. Genre kehittyi myöhemmin Euroopassa, erityisesti Britanniassa ja Pohjois-Euroopassa. Musiikkityylille on ominaista usein nopea tempo, muristut tai öristyt vokaalit sekä usein atonaaliset, kromaattiset ja/tai riitasointuiset kitaririffit.

Vaikka death metalin vokaaliosuudet ovat usein äärimmäisen rujoja ja sanoista on vaikeaa saada selvää, ovat genren vokalistit usein hyvin arvostettuja vaikean laulutekniikkansa takia.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Genren moderni puoli oli hiljattain hyvin edustettuna Knotfestin järjestämässä pyöreän pöydän haastattelussa, jossa mm. Cannibal Corpsen nokkamies George ”Corpsegrinder” Fisher sekä The Black Dahlia Murderin laulaja Trevor Strnad pohtivat genren nykyistä tilannetta sekä sen uusimpia tuulia.

Koska keskustelu sai aikaan paljon keskustelua genreen liittyen halusimme selvittää kuka on teidän lukijoiden mielestä genren valovoimaisin huutaja. Kenen kurkusta lähtee mielestäsi murhaavin soundi death metallin saralla? Annahan äänesi alapuolelta löytyvästä kaavakkeesta niin julkaistaan kyselyn tulokset sivustolla ensi viikon maanantaina 14. päivä helmikuuta ja julistetaan lehden lukijoiden mielestä historian paras multakurkku!

Tähän kyselyyn osallistuminen on päättynyt.

Luetuimmat

Uusimmat