Nyt tämäkin on laskettu: Köyhyysrajan yläpuolella pysyminen pelkillä Spotify-tuloilla vaatisi minimissään kolme miljoonaa kuuntelukertaa vuodessa

Ei ole suoranaisesti mikään salaisuus, että Spotifyn artistille maksamat korvaukset ovat varsin mitättömiä. Haulixin James Shotwell päätti laskea, kuinka monta striimausta köyhyysrajan paremmalla puolella pysyminen vaatii.

Vertauksessa käytettiin köyhyysrajana summaa, jolla yhden henkilön talous Yhdysvalloissa pyörii. Hiukan pyöristettynä summa on 12 000 dollaria vuodessa. Artistin osuuden yhdestä kappaleen striimauksesta ollessa keskimäärin huikeat 0,006 dollaria saadaan tulokseksi kolme miljoonaa kuuntelukertaa.

Tähän summaan ei kuitenkaan oteta huomioon levy-yhtiölle mahdollisesti menevää osuutta, jonka suuruus riippuu sopimuksesta. Yksittäisen ihmisen osuus on myös huomattavan paljon pienempi, mikäli kyseessä on bändi.

Mikäli kyseessä olisi esimerkiksi neljästä jäsenestä koostuva bändi, joista jokaisella on nelihenkinen perhe elätettävänään (olettaen, että Spotify olisi heille kaikille ainoa tulonlähde), vaadittaisiin vuosittaisia kuuntelukertoja huimat 24 250 000.

Kommentoi julkaisua