Oceanhoarse ja DIRT yhdistivät voimansa Anthrax-coverin merkeissä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 26.4.2022

Kotimaiset Oceanhorse ja DIRT julkaisivat yhteisversion thrash metal -legenda Anthraxin kappaleesta ”Only”.

Bändien tiet ovat ristenneet aiemminkin yhteiskeikoilla. Tällä kertaa bändit löivät hynttyyt yhteen treenikämpällä, ja tuloksena syntyi turboahdettu duetto Anthraxin 90-luvun suurimmasta hitistä ”Only”. Oceanhoarse coveroi kappaleen jo viime vuoden puolella, ja nyt kappaleesta syntyi yhteistyön hedelmänä energinen treenislivevideo.”Ei voi muuta sanoa ku rock. Oli aivan ihanaa vetästä lespa holsterista ilmoille ja saada kunnia jakaa kitaratontti itse maestro Ben Varonin kanssa. Lopputulos on mielestäni erittäin hyvä, ja Oceanhoarsen tyypit on kaiken lisäksi ihan parhaita tyyppejä. 10/10 would do it again”, DIRT-kitaristi Kappe Koutonen intoilee.Alunperin molempien bändien oli määrä esiintyä viime joulukuussa Hoarsefest 2021 -tapahtumassa, mutta viime hetkillä voimaan tulleet koronarajoitukset sotkivat suunnitelmat ja tapahtuma jouduttiin siirtämään suoraan joulukuulle 2022.

”Hoarsefestiin kuuluu olennaisena osana illan huipentava all-star jam, jossa sekoitetaan hieman pakkaa ja yhdistellään eri bändien soittajia vierailemaan lavalle ja coveroimaan klassikkobiisejä. Viime vuonna ennen festien peruuntumista ehdimme jo suunnitella hommat niin pitkälle, että DIRTin taistelupari Kappe & Aleksi kerkesivät käydä treenikämpällämme asti testaamassa yhteisbiisin läpi – ja hommahan loksahti heti kohdilleen!”, Oceanhoarsen basisti Jyri Helko taustoittaa cover-ajatusta.

”Kun Hoarsen tyypit pyysivät meitä mukaan vetämään turboahdettu versio Anthraxin Only-klassikosta, ei tarvinnut kahdesti miettiä, että lähdetäänkö”, DIRTin laulaja Aleksi Tiainen toteaa.


Luetuimmat

Uusimmat