Oceanhoarse julkaisee marraskuussa vihaisen debyytti-EP:nsä: mukana coveri Slipknotin ”Duality”-kappaleesta

Helsinkiläinen heavy metal -kvartetti Oceanhoarse julkaisee marraskuun 15. päivänä viiden biisin EP:n. ”Voluntary Bends” -debyytti-EP sisältää yhtyeen kaksi viimeisintä singleä, kaksi täysin uutta sävellystä sekä Slipknot-coveri ”Dualityn”, joka julkaistaan singlenä jo 1. päivä marraskuuta halloweenin rytkeeseen. Kitaristi Ben Varon kertoo tulevasta EP:stä seuraavaa:

”Olemme vajaan parin vuoden ajan julkaisseet musiikkia pelkästään singlemuodossa, ja vaikka se onkin osoittautunut toimivaksi malliksi, halusimme nyt laittaa ulos jonkin sortin kokonaisuuden, myös fyysisessä muodossa. Debyyttilevyn kanssa emme halua kiirehtiä, mutta EP tuntui juuri sopivalta formaatilta tähän väliin. ’Voluntary Bends’ toimiikin hyvänä käyntikorttina Oceanhoarsen maailmaan.”

Jo julkaistut ”Death Row Center” ja ”Feed the Sirens” saivat rinnalleen kaksi nopeampaa, aggressiivisempaa ja raskaampaa biisiä, ”Stitchesin” ja ”Maze of Deathin”, mikä ei ollut sattumaa.

”Meillä on valmiita biisejä jo vaikka millä mitalla odottamassa ensimmäistä levyä sekä jopa kakkosalbumia. Emme julkaise kappaleita valmistumisjärjestyksessä vaan mietimme tarkkaan, minkä puolen Oceanhoarsesta haluamme milloinkin esitellä ulospäin, ja millaisia kokonaisuuksia haluaisimme rakentaa. Nostimme tietoisesti EP:n keskitempoa vikkelämmäksi ja yleistunnelmaa murjovammaksi valikoimalla siihen pari turpaanvetobiisiä. Katsellaan niitä slovareita vähän myöhemmin, nyt on aika ajaa!”

Ajatus Slipknot-coverin äänittämisestä syntyi jo alkuvuodesta, kun bändi soitti setillisen muiden artistien suosikkibiisejään Praha-baarin 18-vuotissynttäreillä ”The Four Hoarsemen” -salanimen alla.

”Lainasetin soittaminen oli helvetin hauskaa ja opettavaista puuhaa, ja varsinkin ’Dualitysta’ jäi koko bändille erittäin hyvät vibat. Biisi jäikin keikan jälkeen pyörimään päähän, ja aloin kuulla siihen päässäni esimerkiksi vaihtoehtoista introa samaten kuin joitain kitarakikkoja ja muita sovitusideoita. Tykästyimme lopputulokseen, ja omasta mielestäni lopputulos on tarpeeksi uskollinen alkuperäiselle mutta silti sen verran oman näköisensä, että se puoltaa olemassaoloaan.”

www.facebook.com/oceanhoarse
www.instagram.com/oceanhoarse
twitter.com/oceanhoarseband

Kommentoi julkaisua