Oceanhoarsen lonkerot valtaavat aiempaa laajemman reviirin – arviossa yhtyeen ”Dead Reckoning”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 25.8.2021

Viime vuoden keväällä Oceanhoarse julkaisi esikoisalbuminsa, joka oli samalla livetaltiointi Marko Hietalan kanssa soiteltua Euroopan kiertueelta. Kyseisellä pitkäsoitollaan Oceanhoarse paljasti rokkaavat lonkeronsa ja vakuutti intensiivisellä otteellaan. Yhtye ei ole antanut vähäisten keikkojen ja pandemian lannistaa, vaan julkaisi viime viikolla toisen albuminsa. ”Dead Reckoning” -pitkäsoitolla kuullaan tuttua aggressiivisuutta, mutta sen ohessa myös ilmavampaa ja melodisempaa ulosantia.

Tummakantinen ja synkästi nimetty ”Dead Reckoning” pitää sisällään 13 kappaletta, joista kolme Oceanhoarse on julkaissut myös livetaltioinnillaan. Kyseiset kappaleet ovat ”The Damage”, ”The Intruder” ja ”Submersed”. Näiden lisäksi myös nimikkokappaleessa on jotain tuttua, ja luulen, että kappale on saanut osan muodostaan livealbumilla kuultavasta bassosoolosta. Joka tapauksessa, livetaltioinnin lohkaisut istuvat saumattomasti osaksi uuden albumin linjaa, ja ovat ”Dead Reckoning” -albumin myötä löydettävissä myös fyysiseltä julkaisulta.

Oceanhoarse on sijoittanut albumin alkuun raivokkaita kappaleita, jotka tuovat samalla esille myös melodisempaa antia ja vokalisti Joonas Kososen puhtaampaa laulutyyliä. ”Locks” ja ”Betrayed By Light” ovat juuri tällaisia teoksia, kun ”One With The Gun” on äänimaisemansa suhteen aiempaa synkempää ja aavemaisempaa. Ennen albumin puoliväliä ilmoille vapautetaan ”Reaching Skywards” ja ”Fields Of Severed Dreams”, jotka raottavat paikoitellen hyvinkin kevyttä ulosantia ja tuovat näin esille aivan uutta perspektiiviä Oceanhoarsen äänimaailmasta.

Runsaasti kappaleita sisältävä ”Dead Reckoning” on harkittu kokonaisuus, jota rytmittävät niin kaksi välisoittoa kuin raskaampien ja ilmavampien kappaleiden vastakkaisasettelu. Vaikka Oceanhoarse on selvästi sijoittanut kovimmat paukut levyn alkupuolelle, löytyy albumin lopusta monta hyvää kappaletta. Nimensä mukaisesti ”Fight For Tomorrow” nostaa nyrkit pystyyn ja ”REW” antaa kuulijalle helposti muistettavan kertosäkeistöt väkivahvan äänimaiseman ohessa. Kuin viimeisenä alleviivauksena, albumilta kuullaan ”The Damage”, jonka myötä vaurio on tapahtunut, eikä paluuta entiseen enää ole.

Intensiivisestä esiintymisestä ja herkullisen murskaavista kappaleista tunnettu Oceanhoarse ei petä tälläkään kertaa. ”Dead Reckoning” on albumi, jolla on paljon hyviä ja muutamat erinomaisetkin hetkensä. Kokonaisuus ei ole aivan yhtä vakuuttavasti kannateltu kuin debyyttialbumilla, mutta tuorein pitkäsoitto tuo esille aiempaa monipuolisempaa antia. Lopputuloksena voi todeta, että Oceanhoarsen lonkerot ovat levittäytyneet aiempaa laajemmalle reviirille.

7½/10

Kappalelista:
1. Headfirst
2. Locks
3. Betrayed By Light
4. One With The Gun
5. Reaching Skywards
6. Fields Of Severed Dreams
7. Submersed
8. The Intruder
9. Fight For Tomorrow
10. From Hell To Oblivion
11. REW
12. Dead Reckoning
13. The Damage

Oceanhoarse Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen