October Tide kiertue siirtyy / Uusi melankolisen metallin tapahtuma Tampereelle ja Helsinkiin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.11.2020

Helsinkiin ja Tampereelle perustetaan uusi melankoliseen metalliin keskittyvä tapahtuma Melancholy Mass, joka saapuu Tampereen Olympiaan, sekä Helsingin Ääniwalliin Huhtikuussa 2021. Molemmissa tapahtumissa esiintyy Ruotsalainen death/doompartio October Tide, jonka suunniteltu Suomen kiertue joudutaan siirtämään toistamiseen vallitsevien rajoituksien johdosta. October Tiden Jyväskylän keikka siirtyy uudelle päivälle ja pysyy muuten ennallaan. Lipun hinnat Tampereen ja Helsingin keikoille nousevat bändikattauksen laajentuessa, mutta jo ostetut liput October Tiden keikoille pysyvät voimassa sellaisinaan myös uusiin Melancholy Mass tapahtumiin. Lisää lipputietoa virallisista Facebook -tapahtumista.

Melancholy Mass Tampere & Helsinki tuovat viisi melankolisen metallin kärkikattausta lauteille, ja October Tiden lisäksi illoissa nähdään jo yli 25 vuotta musiikkiaan kehittänyt Throes Of Dawn, jonka musiikillinen matka on kulkenut läpi black metallin, dark metallin, sekä progressiivisemmankin tunnelmoinnin. Molemmissa illoissa on myös mukana 27.11. uuden albumin julkaiseva melankolinen death/doom-yhtye Kaunis Kuolematon, myös uutta albumiaan juhlistava melodinen doom-akti Red Moon Architect, sekä melankolinen doom-yhtye Hanging Garden.

Uudet päivämäärät October Tiden kiertueelle ja kattaukset Melancholy Mass tapahtumiin ovat:

TO 1.4.2021 / Jyväskylä, Freetime
October Tide + Kaunis Kuolematon
https://www.facebook.com/events/2649821555274694/

Pe 2.4.2021 / Tampere, Olympia Kortteli
Melancholy Mass Tampere
October Tide, Throes Of Dawn, Red Moon Architect, Kaunis Kuolematon & Hanging Garden
https://www.facebook.com/events/213222733085495/

La 3.4.2021 / Helsinki, Ääniwalli
Melancholy Mass Helsinki
October Tide, Throes Of Dawn, Kaunis Kuolematon, Red Moon Architect & Hanging Garden
https://www.facebook.com/events/444800459731476/

Tutustu iltojen yhtyeisiin tästä:

Fredrik Norrman ja Katatonian laulaja Jonas Renkse perustivat October Tiden 90-luvun puolivälilssä Katatonian ollessa väliaikaisesti hajonnut. Bändi ehti julkaista kaksi albumia ennen jäämistään 10 vuodeksi telakalle. Vuonna 2009 Fredrik Norrman erosi Katatoniasta ja kokosi October Tiden uudelleen ilman Renkseä. Viime vuonna julkaistu ”In Splendor Below” on yhtyeen neljäs paluun jälkeinen albumi. Melankolisen metallin ystäville Suomen sää luo otolliset puitteet October Tiden luihin ja ytimiin pureutuvalle musiikille. October Tiden kohdalla on turha sanoa, ettei bändin hyinen ulosaanti jätä ketään kylmäksi. Taatusti jättää ja juuri oikealla tavalla!

Vuonna 1994 perustettu progressiivisen ja tummasävyisen metallin taiturit Throes Of Dawn saapuu Helsingin ja Tampereen Melancholy Mass tapahtumiin soittamaan yhdet harvoista keikoistaan. Alkujaan black metallia soittanut yhtye on vuosien varrella kehittynyt progressiivisempaan ja melankoliseempaan sävyyn ja tunnelmointiin, ja toimittaa livessään kylmät väreet takuuvarmasti.

October Tiden kanssa kiertueen kaikilla kolmella keikalla mukana kulkeva Kaunis Kuolematon on suomalaisen melankolian ruumiillistuma. Tämä Haminasta kotoisin oleva yhtye yhdistää kauniin melankolian raskaaseen tunnelmaan todella tunnistettavalla soundillaan. Yhtyeen kolmas albumi julkaistaan 27.11.2020 ja tulevat keikat ovatkin osa yhtyeen levyjulkaisukiertuetta.

Kouvolasta lähtöisin oleva Red Moon Architect on melodista doom metallia soittava yhtye, joka nähdään mukana Helsingin ja Tampereen kokoontumisissa. Yhtyeen vahvuus on sen erittäin tunnelmallisessa ja monipuolisessa musiikissa: sukelletaan todella synkkiin, syviin ja raskaisiin hidastempoisiin vesiin, josta noustaan täynnä toivoa oleviin melodioihin. Bändin monipuolista ulosantia vahvistavat vokalistien Villen ja Annin matalan murinalaulun ja kauniin puhtaan naislaulun yhdistelmä.

Tampereen ja Helsingin ikoniset kattaukset aloittaa genrensä kärkikastia kohti kiilaava Hanging Garden. Viime vuoden marraskuussa julkaistiin yhtyeen kuudes albumi ”Into That Good Night”, joka sai maailmalla ylistävän vastaanoton. Yhtyeen uusi, toistaiseksi nimeämätön albumi, julkaistaan toukokuussa 2021.