Ode In Black – Seeds Of Chaos

Kirjoittanut Janne Partanen - 4.2.2018

Kuopiosta 2004 alkutahtinsa lyönyt Ode In Black kertoo jo bändin nimessä, että mitään hirvittäin hyväntuulista materiaalia ei ole luvassa. Sentencedin ja Poisonblackin luomalla synkällä polulla kulkeva Ode In Black ei tyydy kopiomaan valmista kaavaa, vaan heittää soppaan mukavan annoksen omaansa. Tämä on sitä aitoa savolaista synkistelyä, joskin bändin soitosta on havaittavissa tietty ”raikkaus”, joka monelta vastaavalta bändiltä puuttuu.

Ode In Blackin vahvuus on rokkaavuudessa, jota bändistä tihkuu, vaikka meno onkin välillä synkkääkin synkempää. Vokalisti Pasi Mäenpään ääni on kuin tehty tämän tyyliseen musiikkiin ja mies pitää herkän rouhealla tulkinnalla kuulijan otteessaan. Juuri sopiva määrä renttua rokkaria ja tunteellista runoilijapoikaa. Soundipuolella pakko nostaa jalustalle bändin syntikkasoundit, jotka ovat välillä ihastuttavan 80-lukua. Kaikessa perverssiydessään ne vielä sopivat todella hyvin bändin herkimpiin biisiehin, tuoden niihin tiettyä siirappisuutta, joka voi vain ja ainostaan sopia tämä tyylisen musiikkiin. Muuten soundillisesti kitarat saisivat ehkä louhia vähän jämäkämmin, mutta pääosin homma pelaa.

Levyn selkeitä helmiä on ”The Sea Which We Drown In”, joka on kyllä armoton hittibiisi. Hieman kaavasta poikkeava ”The Mirror” tuo hyvin vaihtelua levylle ja päätösbiisi ”Lullaby For The Innocent” lyö viimeisen naulan arkkuun. Kokonaisuus on mukavaa kuunneltavaa, joskin ehkä levyltä olisi voinut viilata yhden tai kaksi samankuuloista biisiä pois. Tämä olisi vielä tiukentanut muuten vallan mainiota levyä.”Seeds Of Chaos” on levy, jota jaksaa kuunnella useammankin kerran läpi ja sieltä löytää aina jotain uutta kivaa. Suosittelen lämpimästi varsinkin kaikille Poisonblack-faneille.

8/10

Kappalelista:
01. Fountain Of Grief
02. The Sea In Which We Drown
03. Goodbye
04. Seeds Of Chaos
05. The Mirror
06. Burden
07. The Lone Wolf
08. Burn The Candle From Both Ends
09. Devil’s Kin
10. Of A Thousand Lies
11. Lullaby For The Innocent

Facebookissa
Kotisivut

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat