Ogen – Black Metal Unbound

Rehellisesti sanoen en odottanut tältä tulokkaalta kovinkaan paljon. Italiasta on tullut kyllä koviakin black metal bändejä, mutta suurilta osin sitä huruosastoa, jossa bändin imagolla on enemmän vetoa kuin musiikilla. on siis Italian Bresciassa vuonna 2010 perustettu bändi, ja tämä ”Black Metal Unbound” on heidän ensimmäinen tuotoksensa.

Bändi koostuu kahdesta jäsenestä. Totta puhuen epäilin ensimmäisen biisin alkaessa, että kyseessä on konerummut, mutta väärässä olin. Herrat Mjöllnir (rummut) & Hartagga (vokaalit, kitara & basso) hoitavat homman perinteisellä tyylillä.

CD-EP sisältää 5 biisiä ja lähes 24 minuuttia tunnelmallista black metallia, jossa pysyykin tuo tunnelmallisuus hyvin käpälässä, eikä kokonaisuudessa homma kuse suuntaan eikä toiseen. Se on nyt vaan todettava, ettei EP tarjoa kovinkaan paljon uusia ihmeellisiä soundeja, vaan mieleeni tulee 90-luvulta soundeja Emperorin tuotannosta. Kyseisen bändin kuuluessa allekirjoittaneen soittolistan kärkipäähän eivät saapasjalkamaan veijarit ainakaan huonoa vaikutelmaa tee EP:llään.

Biiseistä ”Black Tusk Retaliation” ja ”As A Leaden Sun Shineth Upon” jäivät minulle henkilökohtaisesti mieleen parhaiten, vaikka kuten sanottu, ei huonoa biisiä EP:llä ole, lukuun ottamatta ylipitkää outroa viimeisessä biisissä.

Italian duo on tehnyt kokonaisuudessaan hyvän EP:n. Kuten jo edellä mainituksi tuli, niin ei uutta ihmeellistä EP:llä kuulu, mutta se on niin kertakaikkisen mallikkaasti tehty, ettei siitä saa huonoa tekemälläkään. Suositteluni siis kaikille tunnelmallisesta black metallista pitäville metallihemmoille ja -hemputtarille.

8/10

Kappalelista:

1. Shattered Earth Volcano
2. Black Tusk Retaliation
3. Crest Of The Forgotten
4. As Leaden Sun Shineth Upon
5. A Steep Slope To Desolation

http://www.myspace.com/ogenblackmetal

Kirjoittanut Mikko A. Ratia

Kommentoi julkaisua