Oksennus – Musta Kirja

Kirjoittanut Janne Partanen - 8.12.2015

Joensuulainen Oksennus on herättänyt arvostelijassa mielipiteitä niin puolesta kuin vastaankin, joten bändin uutukainen julkaisu oli pakko ottaa arvosteltavaksi, varsinkin kun uusimman teoksen julkaisee norjalainen Gravplass Productions c-kasettina. Oksennus rinnuksille ja maailman valloitukseen?

Oksennus runnoo primitiivistä death metalia, jossa on annos psykedeelisyyttä. Soundimaailmaltaan veikeän kuuloinen ”Musta Kirja” sisältää kolme kappaletta, jotka surisevat ja pörisevät päälle yksitoista minuuttia. Näistä kolmesta kappaleesta ensimmäinen ei sisällä muita vokaaleja kuin bändin kakkoslevyltäkin tuttuja kiekaisuja ja vinkaisuja, mutta kappale on tunnelmaltaan ihan toimiva. Kaksi viimeistä biisiä ovat perinteisempiä death metal -kappaleita, joskin sisältävät välillä hyvinkin ”jännittäviä” riffejä. Örinäpuoli bändillä tuntuu olevan hallussa, ja pinnassa oleva bassosoundi miellyttää korvaa.

No joo, en oikein vieläkään osaa sanoa, tekeekö Oksennus musiikkia vakavissaan vai onko kyseessä parin paikallisen muusikon känniprojekti, mutta onhan sitä tullut huonompaakin matskua vastaan. Jotain mukavan hypnoottista tässä bändissä on, ja olisikin mielenkiintoista kuulla bändiltä pitempi julkaisu, johon voisi väsätä enemmän outoja riffejä ja häiriintynyttä tunnelmaa.

6/10

01. Madon Sanat
02. Waltijan Sanat
03. Kaikki Kalmat Kadotcon

Kuuntele tästä kappale ”Madon Sanat”

Kirjoittanut: Janne Partanen