Oksymoron – Godog

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.11.2012

Lisää demoja itänaapurista! Oksymoron soittaa death metallin katkuista black metallia, ja bändin uusi ”Godog”-ep saa nyt arvostelun.

Oksymoron veivaa hiukan folk-vaikutteista black metallia, jossa vokaalit hoidetaan matalan korinan ja raakkumisen sekoituksella. Soitanto on sekoitus primitiivistä mäiskettä ja taiteellisempia kohtia. Soundillisesti teos on perinteistä black metal -laatua, joskin rummut kuulostavat turhan muovisilta. Kitarat sentään surisevat mukavan voimakkaasti, ja laulu on pääosin hyvin hoidettua.

Vokaaleissa on tiettyä outoja juttuja, jotka varmasti jakavat mielipiteitä. Vokalisti vetää välillä matalalla puheella, jolloin kaverin ääntä on tietokoneella hidastettu. Kappaleissa on myös outoja ”taiteellisia” kohtia, jotka kuulostavat lähinnä flunssaiselta joikaamiselta. Nämä erikoisuudet saavat ”Godog”-ep:n kuulostamaan hyvin amatöörimäiseltä, mitä korostaa myös rumputyöskentely, joka on välillä yksinkertaisesti täysin muuhun musiikkiin sopimatonta. Tämä on sinänsä harmi, sillä kappaleet sisältävät yllättävän tarttuvia juttuja ja pienellä viilailulla biisit olisivat todella tiukkoja black metal -rykäisyjä.

Oksymoron ei oikein vakuuta ”Godog”-lätyllään. Bändissä on selkeästi potentiaalia, mutta ontuva toteutus vie ep:ltä parhaimman terän.

4/10

Kappalelista:

01. Hate
02. Inevitable Circle
03. Burden Of Reallity
04. Land Of Wolves

http://sjal.bandcamp.com/album/godog-ep

Kirjoittanut: Janne Partanen