“Olispa Nummirock”– mitä olisimme voineet kokea tänä juhannuksena, osa 2

2019 yleisöä (kuva Jarmo Hänninen Photography)

Nummirock ei ole vain festari, Nummirock on instituutio. Mitä kaikkea meillä olisikaan ilman koronavirusta ollut mahdollisuus tänä vuonna kokea? Viimeistään torstaina Nummijärvellä olisi päästy kunnolla festarin makuun, kun koko festarialue olisi vihdoin auennut kaikelle kansalle. Tässäpä top5 siitä, mitä emme tänä vuonna todista.

5. Leirien kiertely

Torstaina Nummirock-päivä on yleensäkin alkanut viimeisten festarikavereiden saapumista odotellessa. Juhannussaunat on tullut siinä aamupäivällä hoidettua Nummijärvi Campingin puolella (jossa oma seurueeni on jo vuosikaudet majoittunut, koska olemme onnistuneet luikertelemaan mökin onnelliseksi asukkaaksi). Iltapäivällä porukkaan viimeistään saadaan täydennystä, ja siinä vaiheessa ehtii ehkä lompsutella myös festarileirinnässä morjestelemassa ihmisiä leireissään. Monille Nummirock on se leirintä. Tuntuu, että joka vuosi leirien kilpavarustelu vain kasvaa, ja kyllähän noista on viihtyisiä istuskelupaikkoja saatukin. Tänä vuonna näitä joudumme näkemään sitten vain virtuaalisesti – ehkäpä eri puolilta Suomea.

4. ja

Suomen juhannus ja vodkanhuuruinen folk-ilottelu on sellainen yhdistelmä, mikä olisi pitänyt päästä Nummirockissa kokemaan. Tänä vuonna tätä ilottelua piti olla luvassa muutamankin yhtyeen verran. Korpiklaani ja Ensiferum olisivat varmasti saaneet rokkaajat hyppimään ilmassa ja yhteislaulun raikumaan. No, ehkä sitten vuonna 2021.

3. Anniskelualueen myyjien jutut

Nummirockin kohdalla voidaan sanoa hyvinkin kuluneesti, että kaikki siellä ovat yhtä suurta perhettä: niin yleisö kuin työntekijätkin. Anniskelualueilla törmää tuttuihin naamoihin myös tiskin sillä puolella, jossa juomaa kaadetaan janoisille juhlijoille. Usein kaupan päälle saa vielä jotain huonoja vitsejä ja sutkauksia, ehkä jopa pientä piruiluakin. 

2. Illan viimeinen bändi Kaaosklubilla

Useimmiten illan viimeiseksi bändiksi anniskelualueen lavalle on valikoitunut jotain itselleni tarpeeksi synkkää. Mitähän se tänä vuonna Nummirockin torstaissa olisi ollut? Se jää nyt vain arvailujen varaan, mutta varmasti olisin ollut paikalla tiiviissä tunnelmassa ja jatkanut siitä sitten oman mökin pihalla illan bändien analysointia yömyssyä naukkaillen.

1.

Kun Rotting Christ marraskuussa vieraili viimeksi Suomessa, kuulimme sen ilouutisen, että bändi tulee myös Nummirockiin. Voi sitä iloa, joka tästä tiedosta nousi porukkaamme. Ihanat kreikkalaiset saapuvat Nummirockiin julistamaan sanaa! Miten mielelläni olisinkaan puinut nyrkkiäni “Grandis Spiritus Diavolosin” tahdissa. Voi, oispa Nummirock ja Rotting Christin keikka!

 

Rotting Christia tuskin nähdään Nummirockin striimeissäkään, mutta josko siellä jokin kotimainen yhtyekin vilahtaisi. Tai vaikka joku tuttu naamakin aikaisemmista Nummirockeista. Sitä kannattaa juhannuksen aikana seurata: 

https://www.facebook.com/events/633830360443642/ 

https://www.youtube.com/NummiRockFestival

Kommentoi julkaisua