“Olispa Nummirock” – mitä olisimme voineet kokea tänä juhannuksena, osa 3

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 19.6.2020

Nummirock ei ole vain festari, Nummirock on elämäntapa. Mitä kaikkea meillä olisikaan ilman koronavirusta ollut mahdollisuus tänä vuonna kokea? Juhannustaikoja olisi päästy tekemään juhannusaattona perjantaina – ja olisihan tarjolla ollut vähän musiikkia ja oheisohjelmaakin.

Juhannusaaton voisi hyvin aloittaa rauhoittamalla mieltään RockJoogan parissa. Tämä on mahdollista tänä vuonna kokea vain virtuaalisesti, joten onnistuu nyt missä päin tahansa. Sitten onkin jo aika pelata perinteeksi muodostunutta Penan krabulabingoa. Eipä taida Penakaan tänä vuonna viettää Nummijärvellä perinteistä kuukauttaan?

Pena Nummirockissa 2019

Juhannusaaton musiikitkin olisivat hivelleet mieltä ja korvia. Fear of Domination olisi varmasti saanut väkeä paikalle festarialueelle, vaikka olisi soittanut jo ajoissa iltapäivällä, onhan bändi ollut hyvin aktiivinen keikkailija ja saanut sen myötä innokkaita faneja. Nummijärven kangasmaastoa olisi siis tampattu tämän bändin tahdissa niin, että tanner tömisee. Mutta Rytmihäiriö se vasta olisikin saanut kunnon myllyn aikaiseksi! Tämän Gambina-rykmentin tahdissa on nähty Nummirockissakin aina kunnon pitti pyörimässä, ja tuskinpa tämä vuosi olisi ollut mikään poikkeus. Ihan vain, koska Saatana sanoo niin!

 

Välillä olisi ollut mahdollisuus tutustua myös uudempiin tulijoihin, koska Wacken Metal Battle Finlandin finaali olisi edellistenkin vuosien tapaan käyty Nummirockissa. Nyt jääkin arvoitukseksi, kuka kolmesta finalistista olisi lunastanut paikan Wacken Open Airissa, mutta eipä sitäkään festaria tänä kesänä järjestetä. Lisäksi uusia tulijoita on seulottu vuoden aikana myös Kaaoszinen Demonurkan kautta Nummirockiin soittamaan. Noh, ensi vuonna sitten!

Itselleni perjantai olisi ollut ulkomaisten bändien suhteen yhtä juhlaa: norjalainen avant garde -ilmaisuun kallellaan koko ajan enemmän oleva viikinki/folk metal -bändi Borknagar ICS Vortexin johdolla olisi varmasti tuonut oman tunnelmansa juhannusaattoon. Puolalaisen Mgłan sahaus ei takuulla olisi antanut taaskaan armoa! Meininki tuon bändin kohdalla on aina yhtä hengästyttävää ja – ah – niin nautittavaa! Sitten olisi ollut Gorgoroth! Pimeyttä, sotaa ja saatanaa huutava bändi olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä ollut koko juhannusfestarin huipentuma. Infernus kavereineen edustaa Nummirockin synkempää osastoa, mikä minua miellyttäisi. Toivon ehkä enemmän kuin mitään, että Gorgoroth saadaan paikalle myös vuonna 2021. Ja ihan vinkiksi: jos Hoest nähdään Gorgorothin vokaaleissa, niin samalla vaivallahan sinne toisi sitten Taakenkin.

 

Juhannusaaton siirtyessä lauantain puolelle olisi ehkä kuultu vielä …And Oceansin sulosointuja ja keikalla takuulla olisi kuultu myös tänä vuonna ilmestyneen “Cosmic World Mother” -levyn materiaalia. Pitänee kuunnella tätä sitten levyltä Nummijärvi Campingissä yön pikkutunneilla. Tai ehkäpä siitä saadaan nauttia Nummirock-livessä koneen välityksellä.

https://www.facebook.com/events/633830360443642/ 

https://www.youtube.com/NummiRockFestival