Omnium Gatherumin Reckoning-IPA lanseerataan huomenna, Dark Riverissä ensimmäiset festivaalimaistajaiset

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.8.2022

Espoolainen pienpanimo Masis Brewery ja Omnium Gatherum ovat tehneet yhteistyössä tällä viikolla myyntiin tulevan Reckoning-nimisen IPA-oluen. Merkkitapausta juhlitaan huomenna tiistaina 9. elokuuta Roudaribaari IHME -ravintolassa (Kaisaniemenkatu 3 A, Helsinki) kello 18 alkaen, ja myös sinut on kutsuttu mukaan!

Pieteetillä valittua IPAa löytyy tällä viikolla jo useista asiansa osaavista rockhenkisistä ravitsemusliikkeistä, kuten kotkalaisesta Sam’s Pubista ja Helsingin The Riffistä, ja isommat festivaalikarkelot päästään viettämään torstaina Dark River Festivalissa, jossa Omnium Gatherum nähdään illan pääesiintyjänä.

Keväällä 2022 Masis Breweryn Väiski Syväoja ja Omnium Gatherumin Jukka Peltonen päätyivät keskustelemaan oluesta, ja keskustelun pohjalta syntyi idea yhtyeen omasta oluesta. Olutta lähdettiin suunnittelemaan yhdessä panimon ja yhtyeen kesken, ja sen tyyliksi valikoitui west coast -tyylinen IPA.

Metallimusiikki on lähellä omaa sydäntä, ja siksi olikin mahtavaa päästä suunnittelemaan olutta yhdessä Omnium Gatherumin kanssa”, kertoo Masis Breweryn pääomistaja ja oluen tuotannosta vastaava Janne Palo. “Oluen teossa käytettiin amerikkalaisia humalia, joilla saatiin makumaailmaan mukavasti hedelmäisyyttä ja katkeroa.”

Omnium Gatherumin laulaja Jukka Pelkonen on ollut aktiivisesti mukana oluen suunnitteluprosessissa. “Mikä olisikaan mahtavampaa kuin avata keikan jälkeen oman bändin olut”, pohtii Pelkonen. “Oluen nimeksi valikoitui biiseistämme Reckoning, joka on viimeisimmältä levyltämme Origin.”

Omnium Gatherum nähdään Dark Riverin jälkeen seuraavan kerran livenä legendaarisen Summer Breeze -festivaalin 25-vuotisjuhlilla Saksassa 18. elokuuta.