Omniversum – When The Lights Are Gone

Omniversumin ensimmäinen tuotos nyt arvostelun alla.Bändi on perustettu vuoden 2010 alussa Kuopiossa. Kokoonpano on muokkautunut monien jäsenvaihdosten jälkeen nykyiseen muotoonsa kesän 2010 aikana. Jäsenet ovat saatekirjelmän mukaan saaneet vaikutteita monesta eri suunnasta, koska jokaisella bändin jäsenellä on erilainen musiikkihistoria, humpasta black metalliin.”Arvostamme ja kuuntelemme hyvin monipuolista musiikkia, joka on myös vaikuttanut omaankin musiikkiin” saatteesta suoraan lainaten.

ilmoittaa tyylikseen progressiivisen metallin ja Dream Theater on suurimpana vaikuttajana, myös muiden mm. Symphony X:n, Deep Purplen ja Black Sabbathin ohella.Alun perin tämän demon piti sisältää kolme kappaletta, mutta bändi päätti yhdessä skipata kolmannen biisin tulevaisuuden varalle.

Demon aloittava ”Passing (By design) ensikuuntelulla ei vielä avaudu täysin ja vaatii muutaman kuuntelukerran lisää. Sitten homma avautuu ja biisi kuulostaa hyvältä melodioineen ja progeiluineen, jotka eivät onneksi mene liiallisiin kikkailuihin. Soitto pysyy hyvin hanskassa tunnelmaa unohtamatta, joka on lähestulkoon käsin kosketeltavaa.

Toinen biisi ”When The Lights Are Gone” on hiukan eri tyyppinen, kuin demon avaava kappale. Musiikissa bändi tuo enempi esiin runttausta ja proge-kikkailua, mikä ei ole mielestäni niin toimivaa kuin ensimmäisessä biisissä. Myös vokaaleissa on variaatiota enemmän.

Biisin parasta antia tarjoaa n. 4:20 minuutin kohdalla alkava osio, jossa palataan ensimmäisen biisin tunnelmatasolle. Muuten kappale on hienoinen pettymys ensimmäisen kipaleen jälkeen.

Demo on äänitetty ja tuotettu täysin bändin omakustanteena Jani Snellmanin (kitaristi) johdolla mm. Outokummun ammattiopiston äänituotantotiloissa. Moni voisi arvuutella soundipolitiikkaa demolla, mutta mielestäni siinä on onnistuttu paremmin, kuin itsekään saatoin luulla.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu ankaraa treenaamista, keikkailua ympäri suomea ja bändin kehittämistä täysin uudelle tasolle. Uusi nauhoitus on tiedossa heti, kun uusi laulaja on sulautunut bändiin. Mielenkiinnolla jään siis odottelemaan tulevaa. Mutta pakosti sitä pistää miettimään miten uusi laulaja sulautuu bändiin, kun vanha laulaja kuulostaa jo valmiilta? Tulevaisuus näyttäköön.
Suosittelen ehdottomasti Omniversumiin tutustumista, jos et sitä ole vielä tehnyt.

8/10

Kappalelista:
01. Passing (By Design)
02. When The Lights Are Gone
http://www.mikseri.net/omniversum/

Kirjoittanut: Mikko A. Ratia

Kommentoi julkaisua