Once Human – The Life I Remember

Once Human on itselleni täysin uusi tuttavuus, ja miksipä ei olisi, koska käsissä on yhtyeen debyyttialbumi ”The Life I Remember”. Jotain tuttua yhtyeestä kuitenkin löytyy, nimittäin kitaranvarressa on Logan Mader, joka on vuosien varrella ollut mukana jos jonkinlaisissa projekteissa niin soittajana kuin tuottajanakin. Parhaiten hänet varmaankin muistetaan yhtyeestä Machine Head.

Trail Of Tears” -nimisen intron jälkeen käynnistyy ”Ground Zero”, joka avaakin albumin varsin reippaasti. Vokalistin pestiä hoitava Lauren Hart onnistuu kuulostamaan erittäin brutaalilta, eikä neitokainen ole todellakaan mikään väsynyt Angela Gossow’n kopio. Kyllähän tästä väkisinkin hieman Arch Enemy mieleen tulee, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kopio yhtyeestäkään. Ystävällisesti nimetty ”You Cunt” jatkaa reippaalla metallin mäiskeellä. Kappaleissa kuulee selkeästi Maderin kitaroinnin: puhtaat metallimelodiat sekoittuvat hienosti asennemetallin junttaavimpiin riffeihin. Hyvää ja reipasta poljentoa.

Pick Your Poison” on ehkä enemmän tuota asennemetalliosastoa. Kappaleessa on sen verran kova meininki, ettei se jätä kylmäksi. Lisäksi Hartin vihaiset ärähtelyt tuovat siihen oman mausteensa. Kyllä tämä on huomattavasti tykimpää tavaraa, kuin esimerkiksi Machine Head on viime levyillään tarjoillut. ”Terminal” ja ”Demoneyes” ovat hienoja esimerkkejä modernimmasta metallista; hieman näistä kappaleista tulee mieleen hollantilainen Izegrim.

”The Life I Remember” on kokonaisuutena yllättävän vahva albumi. Ei tässä hirveästi ole uusia asioita metallimusiikin saralle tuotu, mutta kyllä noiden vanhojenkin elementtien kanssa pärjää, jos niitä vain osaa käyttää. Once Human ei ole pelkästään yksi bändi lisää, jossa mimmi kähisee etualalla, vaan se on ehdottomasti yksi pirteimmistä tuttavuuksista vähään aikaan. Albumin tunnelmaa sekoittaa ainoastaan loppupuolen kevyt sekoilu noiden lyhyiden, reilun minuutin pituisten väliosien kanssa. Ilman niitä kokonaisuus olisi ollut hieman tiiviimpi, nyt ne ikään kuin rikkovat hyvän paahtamisen – onneksi kuitenkin vain hetkeksi.

7/10

Kappalelista:

1.Trail Of Tears
2.Ground Zero
3.You Cunt
4.Pick Your Poison
5.Terminal
6.Demoneyes
7.Devil Can Have You
8.Time Of The Disease
9.I Am War
10.The Life I Remember
11.Siren
12.Growing Colder

https://www.facebook.com/oncehuman

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua